Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ στα spreads Πορτογαλίας - Ιρλανδίας

Δεύτερη ημέρα έντονων πιέσεων στα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας με νέο ρεκόρ στα spreads των αποδόσεων 10ετών ομολόγων σε Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Νέο ρεκόρ στα spreads Πορτογαλίας - Ιρλανδίας
Συνεχίζονται για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση οι πιέσεις στα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας με νέο ιστορικό υψηλό στα spreads των αποδόσεων 10ετών πορτογαλικών και ιρλανδικών ομολόγων με τα γερμανικά bunds.

Συγκεκριμένα, το spread της Πορτογαλίας διευρύνθηκε στις 427 μονάδες βάσης καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Πορτογαλίας. Αντιστοίχως, το spread της Ιρλανδίας εκτινάχθηκε στις 451 μονάδες βάσης.

Πιέσεις δέχονται και τα ισπανικά ομόλογα. Το spread των 10ετών ομολόγων Ισπανίας με τα γερμανικά Bunds διευρύνθηκε κατά 9 μονάδες βάσης, στις 194 μονάδες βάσης,

Επισημαίνεται ότι τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας δέχονται έντονες πιέσεις από την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση της συρρίκνωσης της ιρλανδικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο κατά 1,2% αλλά και τις εντεινόμενες ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v