Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Απογοήτευση από βιομηχανική παραγωγή και ZEW

Πιο αδύναμη των εκτιμήσεων αποδεικνύεται η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης για τον Ιούλιο, καθώς κατέγραψε μηδενική ανάπτυξη. Αιφνδιαστική σημαντική μείωση και του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία.

ΕΕ: Απογοήτευση από βιομηχανική παραγωγή και ZEW
Δυσμενέστερα των προβλέψεων είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για τη βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή Ιουλίου έμεινε αμετάβλητη σε μηνιαία βάση, ενώ οι αναλυτές -βάσει δημοσκόπησης του Reuters- προέβλεπαν αύξηση κατά 0,2%. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή του Ιουλίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 7,1% έναντι προβλέψεων για σημαντικά μεγαλύτερη ενίσχυση κατά 8%.

Η Eurostat αναθεώρησε πτωτικά και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή Ιουνίου. Βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων, η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε τον Ιούνιο σε μηνιαία βάση κατά -0,2% έναντι αρχικής εκτίμησης για μικρότερη συρρίκνωση κατά -0,1%.

- Αιφνιδιαστική υποχώρηση του δείκτη ZEW στη Γερμανία

Παράλληλα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ινστιτούτου ZEW για τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, υποχώρησε σημαντικά τον Σεπτέμβριο στο -4,3 από 14 τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη υποχώρηση στο 9, βάσει δημοσκόπησης του Dow Jones Newswire.

Ο δείκτης ZEW βασίζεται σε δημοσκόπηση σε οικονομικούς αναλυτές «οι οποίοι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στους κινδύνους από ό,τι στο παρελθόν», όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ZEW, κ. Wolfgang Franz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v