Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ:Στο 1% επιβεβαιώθηκε η ανάπτυξη ΑΕΠ β΄τριμήνου

Στο 1% επιβεβαιώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης για το β΄ τρίμηνο του έτους. Η Eurostat αναβάθμισε τα στοιχεία ανάπτυξης α΄ τριμήνου. Παράλληλα, ανακοίνωσε επιβράδυνση του δείκτη τιμών παραγωγού στο 0,2%.

ΕΕ:Στο 1% επιβεβαιώθηκε η ανάπτυξη ΑΕΠ β΄τριμήνου
Η Eurostat, κατά την ανακοίνωση των εποχικά αναπροσαρμοσμένων στοιχείων για το ΑΕΠ της ευρωζώνης δευτέρου τριμήνου, επιβεβαίωσε ότι σε τριμηνιαία βάση ο ευρωπαϊκός ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε στο 1%, όσο είχε ανακοινωθεί και στην πρώτη της εκτίμηση.

Σε ετήσια βάση, ωστόσο, τα στοιχεία της Eurostat αναβαθμίστηκαν. Ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης αναθεωρήθηκε στο 1,9% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,7%. Παράλληλα, αναβαθμίστηκαν τα στοιχεία ανάπτυξης της ευρωζώνης πρώτου τριμήνου, στο 0,3% σε τριμηνίαια βάση (έναντι αρχικής εκτίμησης στο 0,2%) και στο 0,8% σε ετήσια βάση (έναντι αρχικής εκτίμησης για 0,6%).

Επίσης, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού ευρωζώνης για τον Ιούλιο. Σε μηνιαία βάση καταγράφεται ενίσχυση της τάξεως του 0,2%, από 0,3% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης του Reuters, προέβλεπαν μεγαλύτερη αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού κατά 0,3%. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τον Ιούλιο κατέγραψε άνοδο 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v