Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιβράδυνση του συνολικού ΡΜΙ ευρωζώνης στο 56,1

Επιβράδυνση των δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα ευρωζώνης, αλλά παράλληλη ενίσχυση της αισιοδοξίας βάσει του δείκτη προσδοκιών, δείχνουν τα στοιχεία ΡΜΙ Αυγούστου του Markit. Μεγάλη απόκλιση μεταξύ των χωρών-μελών.

Επιβράδυνση του συνολικού ΡΜΙ ευρωζώνης στο 56,1
Επιβράδυνση της οικονομίας της ευρωζώνης, αλλά παράλληλη αισιοδοξία των επιχειρήσεων στον κλάδο υπηρεσιών, δείχνουν τα στοιχεία ΡΜΙ του Markit για τον Αύγουστο.

Το συνολικό ΡΜΙ ευρωζώνης τον Αύγουστο υποχώρησε στο 56,1 από 56,7 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές -βάσει δημοσκόπησης του Reuters- προέβλεπαν μικρότερη επιβράδυνση στο 56,4.

Θετική είναι η εικόνα ως προς τον κλάδο υπηρεσιών, όπου το ΡΜΙ υποχώρησε στο 55,6 τον Αύγουστο από 55,8 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μεγαλύτερη πτώση στο 55,5.

Επισημαίνεται ότι οι αναλυτές εστιάζουν την προσοχή τους στον δείκτη προσδοκιών που ενισχύθηκε τον Αύγουστο στο 68,1 από 66,5 τον προηγούμενο μήνα.

Ως προς τον μεταποιητικό κλάδο ευρωζώνης, ο σχετικός ΡΜΙ υποχώρησε τον Αύγουστο στο 55 από 56,7 τον προηγούμενο μήνα, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μικρότερη επιβράδυνση στο 56,2.

- Σε υψηλό 3 ετών το ΡΜΙ υπηρεσιών στη Γερμανία

Στη Γερμανία, το συνολικό ΡΜΙ βρέθηκε τον Αύγουστο στο υψηλότερο επίπεδο τεσσάρων μηνών, με κινητήριο δύναμη τον κλάδο υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, το συνολικό ΡΜΙ τον Αύγουστο ενισχύθηκε στο 59,3 από 59 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Markit. Το ΡΜΙ του κλάδου υπηρεσιών εκτοξεύθηκε σε υψηλό 36 μηνών, στο 58,5 από 56,5 τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές -βάσει δημοσκόπησης του Reuters- προέβλεπαν επιβράδυνση στο 56,3. Αντιθέτως, το ΡΜΙ του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών, στο 58,2 από 61,2 τον Ιούλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη πτώση στο 60,5.

- Γαλλία: Επιβράδυνση ΡΜΙ υπηρεσιών, αλλά απροσδόκητη ενίσχυση στη μεταποίηση

Στη Γαλλία το συνολικό ΡΜΙ επιβραδύνθηκε σε χαμηλό 5 μηνών και συγκεκριμένα στο 59 τον Αύγουστο, από 59,7 τον προηγούμενο μήνα. Ο ΡΜΙ του κλάδου υπηρεσιών υποχώρησε στο 59,9, που είναι χαμηλό 4 μηνών, από 61,1 τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη πώση στο 60,5. Αντιθέτως, το ΡΜΙ του μεταποιητικού κλάδου ενισχύθηκε στο 54,7, από 53,9 τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση στο 53,9.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v