Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ θετικών ειδήσεων για τη Βρετανία

Θετικά στοιχεία για τη βρετανική οικονομία, με ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης και βελτίωση της δημοσιονομικής εικόνας. Οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν σημαντικά τον Ιούλιο, ενώ μειώθηκε ο καθαρός δανεισμός του Δημοσίου.

Μπαράζ θετικών ειδήσεων για τη Βρετανία
Θετικά στοιχεία προκύπτουν για τη βρετανική οικονομία, με ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης αλλά και βελτίωση της δημοσιονομικής εικόνας.

Οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο ενισχύθηκαν περισσότερο απ' όσο ανέμεναν οι αναλυτές και συγκεκριμένα κατά 1,1% σε μηνιαία βάση και σε ποσοστό 1,3% σε ετήσια, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας. Οι αναλυτές προέβλεπαν ενίσχυση κατά 0,6% σε μηνιαία βάση και σε ποσοστό 1,1% σε ετήσια.

Παράλληλα, ο καθαρός δανεισμός του δημόσιου τομέα περιορίστηκε τον Ιούλιο στα 3,2 δισ. στερλίνες έναντι 5,5 δισ. στερλινών τον Ιούλιο του 2009. Τα στοιχεία για τον δημόσιο δανεισμό που ανακοίνωσε η βρετανική στατιστική υπηρεσία ήταν πολύ καλύτερα των προβλέψεων, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν καθαρό δανεισμό στα 4,3 δισ. στερλίνες.

Επισημαίνεται ότι η Βρετανία αποφάσισε το αυστηρότερο πρόγραμμα δημοσιονομικών περικοπών από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με μείωση των δημοσίων δαπανών κατά 113 δισ. στερλίνες στην πενταετία. Στόχος είναι να μειωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού από το 11% του ΑΕΠ στο 2,1% του ΑΕΠ μέχρι το 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v