Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αιφνιδιαστική μείωση κερδοφορίας για τη Holcim

Αιφνιδιαστική μείωση κερδοφορίας ανακοίνωσε η Holcim για το β΄ τρίμηνο, κάνοντας λόγο για επιδείνωση των συνθήκων και για εντεινόμενο ανταγωνισμό κυρίως στον ευρωπαϊκό κατασκευαστικό κλάδο.

Αιφνιδιαστική μείωση κερδοφορίας για τη Holcim
Απογοητευτικά αποτελέσματα ανακοίνωσε η Holcim, η δεύτερη μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία στον κόσμο, κάνοντας λόγο για δυσμενείς συνθήκες ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή αγορά.
Συγκεκριμένα, η Holcim ανακοίνωσε μείωση κερδών κατά 12% για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς αντιμετώπισε αύξηση του κόστους παραγωγής με παράλληλο εντεινόμενο ανταγωνισμό και πιέσεις στις τιμές της.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 399 εκατ. ελβετικά φράγκα (383 εκατ. δολ.) έναντι 453 εκατ. φράγκων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση και μάλιστα στα 561 εκατ. φράγκα.

Οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 11%, στα 6,16 δισ. ελβετικά φράγκα, αλλά παράλληλα οι δαπάνες παραγωγής αυξήθηκαν κατά 12%.

"Ο κατασκευαστικός κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με μείωση των δραστηριοτήτων φέτος, καθώς τα έργα υποδομών έχουν μειωθεί σημαντικά ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για τα ελλείμματα των προϋπολογισμών", αναφέρει και η συμβουλευτική Euroconstruct.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v