Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TUI Travel: Προειδοποίηση για τα κέρδη έτους

Διεύρυνση ζημιών και δυσοίωνη πρόβλεψη για το οικονομικό έτος από την TUI Travel, που επισημαίνει μείωση των κρατήσεων σε Βρετανία και Ολλανδία και γενική στροφή των καταναλωτών προς τα εκπτωτικά ταξιδιωτικά πακέτα

TUI Travel: Προειδοποίηση για τα κέρδη έτους
Διεύρυνση ζημιών στα 409 εκατ. στερλίνες ανακοίνωσε το τουριστικό πρακτορείο TUI Travel για τους εννέα μήνες του οικονομικού του έτους, από 304 εκατ. στερλίνες την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου οικονομικού του έτους. Τα έσοδά του μειώθηκαν στα 8,2 δις. στερλίνες από 9 δις στερλίνες.
 
Η TUI Travel, θυγατρική της γερμανικής TUI AG, δήλωσε πως το κόστος από το σύννεφο τέφρας που προκλήθηκε την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία, στοίχισε ανήλθε στα 105 εκατ. στερλίνες.

Για το οικονομικό έτος, η TUI Travel δηλωνει πως η κερδοφορία αναμένεται να προσδιοριστεί στο κατώτερο εύρος των προβλέψεων.

Μεγαλύτερο είναι το πλήγμα από τις κρατήσεις στην Βρετανία που έχουν μειωθεί κατά 2% τις τελευταίες 12 εβδομάδες. Στην Ολλανδία η κρατήσεις έχουν μειωθεί κατά 3%, ενώ αντιθέτως ισχυρή ανάπτυξη εμφανίζει η Γερμανία όπου οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί κατά 12%.
Σε όλες τις αγορές όμως, το βασικό χαρακτηριστικό είναι η στροφή των καταναλωτών προς εκπτωτικά πακέτα που έχουν και μικρότερο περιθώριο κερδοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v