Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Θετικός ο απολογισμός αποτελεσμών τριμήνου

Θετικός ο σημερινός απολογισμός αποτελεσμάτων τριμήνου. Θετικές εκπλήξεις της ημέρας η Rio Tinto, η Commerzbank και η KBC. Προβληματισμός από τα αποτελέσματα της Barclays και την ανακοίνωση της Unilver για μείωση τιμών 2%

ΕΕ: Θετικός ο απολογισμός αποτελεσμών τριμήνου
Θετικός κρίνεται προς το παρόν ο απολογισμός των σημερινών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου. Ως προς τον τραπεζικό κλάδο, οι αγορές έχουν εκλάβει θετικά την ανακοίνωση της KBC και της Commerzbank, αλλά με προβληματισμό τα αποτελέσματα της Barclays. 
Εντυπωσιακός είναι ο τετραπλασιασμός κερδών της Rio Tinto ενώ αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση της Unilver για μείωση στις τιμές των προϊόντων της κατά 2% λόγω ανταγωνιστικών πιέσεων.
 Αύξηση κερδών 29% για την Barclays

Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το πρώτο εξάμηνο κατά 29% στα 2.43 δισ στερλίνες (3.86 δισ δολ) από 1.89 δισ στερλίνες το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους. Η Barclays δήλωσε πως τα κέρδη προ φόρων το πρώτο εξάμηνο ενισχύθηκαν στα 3,95 δισ στερλίνες από 2,75 δισ. στερλίνες το πρώτο εξάμηνο του 2009, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, η BarCap, ο βραχίονας του investment banking, προβληματίζει ειδικότερα ως προς την πορεία που κατέγραψε το β΄τρίμηνο κατά το οποίο κατέγραψε μείωση στα προ φόρων κέρδη στα 978 εκατ. στερλίνες. Συνολικά για το εξάμηνο πάντως, τα κέρδη προ φόρων της BarCap ενισχύθηκαν κατά 32% στα 2,55 δισ. στερλίνες.

Commerzbank επιστροφή στην κερδοφορία
Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Commerzbank για το δεύτερο τρίμηνο με κέρδη στα 352 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 761 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Βάσει δημοσκόπησης του Dow Jones Newswires προέβλεπαν κέρδη στα 121 εκατ. ευρώ. Η γερμανική τράπεζα προβλέπει επίσης ότι θα καταγράψει κέρδη για το 2010, καθώς η «ταχεία ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας» συμβάλει στην βελτίωση των μεγεθών της τράπεζας μετά την εξαγορά της Dresdner Bank.

Unilever: Αύξηση κερδών 39%
Αύξηση κερδών κατά 39% ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο η αγγλο-ολλανδική πολυεθνική Unilever NV, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτώνΤα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 1,15 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 833 εκ. ευρώ που είχε την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Τα έσοδα της εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 12,4%, στα 11,75 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε πως η ενίσχυση των εσόδων αποδίδεται κυρίως στις κινήσεις της αγοράς συναλλάγματος, ενώ αντιθέτως προχώρησε σε μείωση των τιμών της κατά 2%, γεγονός που προβλημάτισε τις αγορές.

Μείωση των κερδών κατά 9% στο τρίμηνο για την Deutsche Telekom
Η Deutsche Telekom AG ανακοίνωσε μείωση των καθαρών της κερδών κατά 9% το β΄τρίμηνο στα 475 εκατ ευρώ. Τα αποτελέσματα της γερμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών επηρεάστηκαν εξαιτίας του κόστους που συνδέεται με τη συγχώνευση της βρετανικής μονάδας T-Mobile με τις βρετανικές δραστηριότητες της France Telecom. Τα έσοδα της Deutsche Telekom μειώθηκαν κατά 15.53 δισ ευρώ από 16.24 δισ ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Αύξηση λειτουργικών κερδών για την Aviva κατά 21%
Η βρετανική ασφαλιστική Aviva ανακοίνωσε σχεδόν διπλασιασμό των κερδών της για το πρώτο εξάμηνο του έτους στα 1.51 δισ στερλίνες από 747 εκατ στερλίνες την αντίστοιχη περίοδο του 2009, βάσει των διεθνών λογιστικών προτύπων. «Τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της προόδου που καταγράφουμε τα τελευταία χρόνια, αν και υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Andrew Moss.

Μείωση των κερδών της KBC κατά 51%
Η βελγική τράπεζα KBC δήλωσε πως τα καθαρά κέρδη δευτέρου τριμήνου μειώθηκαν κατά 51% στα 149 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ενισχύθηκαν κατά 14% στα 1.57 δισ ευρώ. Ο βελγικός χρηματοοικονομικός όμιλος δήλωσε πως ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 ήταν στα τέλη Ιουνίου στο 11.4%


Εκτίναξη της κερδοφορίας της Rio Tinto το α εξάμηνο
Η Rio Rinto ανακοίνωσε τετραπλασιασμό των καθαρών της κερδών πρώτου εξαμήνου στα 5.85 δισ δολ. από 1.62 δισ δολ. το πρώτο εξάμηνο του 2009. Τα χρέη της μειώθηκαν στα 12 δισ. δολ. από 18,.9 δισ δολ τον Δεκέμβριο του 2009. Για το 2010, η Rio Tinto δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε κεφαλαιουχικές επενδύσεις 6 δισ δολ.

Επιστροφή στην κερδοφορία για την Swiss Re
Η Swiss Re ανακοίνωσε καθαρά κέρδη δευτέρου τριμήνου στα 812 εκατ. δολ. έναντι ζημίας 342 εκατ δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Οι αναλυτές προέβλεπαν καθαρά κέρδη στα 380 εκατ. ευρώ. Η ασφαλιστική δήλωσε ωστόσο, ότι εκτιμά πως αντιμετωπίζει απαιτήσεις 200 εκατ. δολ. σχετικά με την έκρηξη στην πετρελαιοπηγή της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού και 630 εκατ. δολ από τον σεισμό στην Χιλή

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v