Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Προβλέπεται επιβράδυνση του ΑΕΠ στο 2,5%

Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης των ΗΠΑ στο 2,5% προβλέπεται για το β΄τρίμηνο, από 2,7% το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η προσοχή στρέφεται και στα στοιχεία για τον δείκτη τιμών ΑΕΠ και ΡΜΙ Σικάγο που ανακοινώνονται σήμερα.

ΗΠΑ: Προβλέπεται επιβράδυνση του ΑΕΠ στο 2,5%
Στην ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ στις 15:30 ώρα Ελλάδος είναι σήμερα στραμμένη η προσοχή των αγορών. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι το β΄ τρίμηνο του έτους ο αμερικανικός ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε στο 2,5% (σε ετήσια βάση) έναντι 2,7% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Επίσης, αναμένεται ο δείκτης τιμών του ΑΕΠ, ο δείκτης που χρησιμοποιεί περισσότερο η Fed ως ένδειξη των πληθωριστικών πιέσεων για την χάραξη της νομισματικής της πολιτικής. Ο δείκτης τιμών του ΑΕΠ εκτιμάται ότι έμεινε αμετάβλητος το β΄ τρίμηνο στο 1,1%.

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν ως προς την δομική ιδιωτική καταναλωτική δαπάνη για το β΄ τρίμηνο. Σε τριμηνιαία βάση, εκτιμάται ότι καταγράφηκε ενίσχυση κατά 1% έναντι 0,7% το προηγούμενο τρίμηνο.

Επίσης, στις 16:45 ώρα Ελλάδος ανακοινώνεται ο δείκτης ΡΜΙ του Σικάγο, για τον Ιούλιο, όπου αναμένεται υποχώρηση του δείκτη στο 56 από 59,1 τον προηγούμενο μήνα. Στις 16:55 ανακοινώνεται ο δείκτης εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ο οποίος προβλέπεται ότι ενισχύθηκε τον Ιούλιο στο 67,5

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v