Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Telefonica ο έλεγχος της Vivo

Τον έλεγχο της κορυφαίας βραζιλιάνικης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας φέρεται να αποκτά η ισπανική Telefonica, καθώς -σύμφωνα με το Bloomberg- κατέληξε σε συμφωνία με την Portugal Telecom για την εξαγορά του μεριδίου της.

Στην Telefonica ο έλεγχος της Vivo
Επί τάπητος τίθεται εκ νέου η απόκτηση του πλήρη ελέγχου της βραζιλιάνικης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Vivo Participacoes από την ισπανική Telefonica. Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, η Telefonica κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία με την Portugal Telecom SGPS για την εξαγορά του μεριδίου της στη Vivo έναντι 7,5 δισ. ευρώ.

Η συζήτηση επανέρχεται, ενώ τον προηγούμενο μήνα η Telefonica είχε ανακοινώσει πως εγκαταλείπει τα σχέδιά της για την απόκτηση του ελέγχου της Vivo, της κορυφαίας εταιρίας κινητής τηλεφωνίας της Βραζιλίας, καθώς οι διαπραγματεύσεις της με την Portugal Telecom απέβησαν άκαρπες.

Αν και οι μέτοχοι της PT είχαν ψηφίσει υπέρ της αποδοχής της προσφοράς της Telefonica -στα 7,15 δισ. ευρώ-, η πορτογαλική κυβέρνηση μπλόκαρε τη συμφωνία επικαλούμενη δικαιώματα, που απορρέουν από το καθεστώς των λεγόμενων "χρυσών" μετοχών. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε παράνομη την κίνηση της πορτογαλικής κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητο περιορισμό στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v