Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aλλαγή ηγεσίας στην ΒΡ

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της ΒΡ, με τα ξένα πρακτορεία να αναφέρουν ότι σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί η απομάκρυνση του κ. Tony Hayward από το τιμόνι της πετρελαϊκής. 

Aλλαγή ηγεσίας στην ΒΡ
Πολύ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΒΡ, κ. Tony Hayward, σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η μετοχή της ΒΡ καταγράφει σήμερα κέρδη μεγαλύτερα του 2% καθώς δημοσιεύματα φέρουν τον κ. Hayward να διαπραγματεύεται τους όρους της απομάκρυνσής του από το τιμόνι της ΒΡ, μετά την έντονη κριτική που έχει δεχτεί για τον τρόπο χειρισμού της κρίσης από τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού που έχει οδηγήσει σε μια ιστορική περιβαλλοντική καταστροφή.

Ως επικρατέστερος αντικαταστάτης του φέρεται ο Αμερικανός κ. Robert Dudley, που πρόσφατα ανέλαβε επικεφαλής της επιχείρησης εκκαθάρισης στον Κόλπο του Μεξικού. Στο μεταξύ, οι «Financial Times» υποστηρίζουν ότι η BP θα ξεκινήσει σύντομα υποθαλάσσιες γεωτρήσεις ανοιχτά της Λιβύης, παρά τις αμερικανικές αντιδράσεις για τον ρόλο της εταιρίας στην απελευθέρωση του περιβόητου «βομβιστή του Λόκερμπι» και τον τρόπο απόκτησης των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των λιβυκών κοιτασμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v