Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακοπή της διαρροής πετρελαίου ανακοίνωσε η ΒΡ

Τη διακοπή της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού ανακοίνωσε η ΒΡ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο τεστ αντοχής που θα ολοκληρωθεί σε 48 ώρες. Η μετοχή της ενισχύεται 6% στο Λονδίνο.

Διακοπή της διαρροής πετρελαίου ανακοίνωσε η ΒΡ
Τη διακοπή της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού ανακοίνωσε η ΒΡ. Επισημαίνεται ότι η διαρροή ξεκίνησε στις 20 Απριλίου και έχει οδηγήσει σε γιγαντιαία περιβαλλοντική καταστροφή και στην υποχώρηση της μετοχής της πετρελαϊκής κατά 50%.

Οι μηχανικοί της BP κατάφεραν χθες να σταματήσουν τη διαρροή κλείνοντας όλες τις βαλβίδες στο νέο καπάκι της προβληματικής πετρελαιοπηγής. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της BP προειδοποίησε ότι το κρίσιμο τεστ αντοχής του νέου καπακιού βρισκόταν μόνο στο πρώτο του στάδιο και οι επόμενες ώρες θα ήταν αποφασιστικές. Οι τεχνικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν κατά πόσον το σύστημα είναι ανθεκτικό στην πίεση του αναδυόμενου πετρελαίου από την πηγή.

Η μετοχή της BP, πάντως, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου καταγράφει κέρδη της τάξεως του 6% μετά την ανακοίνωση της είδησης και αφού και ο Πρόεδρος κ. Barrack Obama έκανε λόγο για "θετική ένδειξη" .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v