Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν ικανοποίησε η κερδοφορία της Google

Σημαντική ενίσχυση των εσόδων της στα 5,1 δισ. δολ. κατέγραψε η Google το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αλλά η εικόνα από την κερδοφορία της δεν ικανοποίησε τους επενδυτές.

Δεν ικανοποίησε η κερδοφορία της Google
Σημαντική ενίσχυση των εσόδων της κατέγραψε η Google το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αλλά η εικόνα από την κερδοφορία της δεν ικανοποίησε τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, η Google κατέγραψε ενίσχυση των καθαρών εσόδων της κατά 24%, τα οποία και διαμορφώθηκαν στα 5,1 δισ. δολ., ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν 5 δισ. δολ.

Επίσης κατά 24%, στο 1,84 δισ. δολ. ή 5,71 δολάρια ανά μετοχή αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Google, έναντι 1,48 δισ. δολαρίων ή 4,66 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

Τα κέρδη pro forma ανά μετοχή -που είναι και το μέγεθος το οποίο οι επενδυτές εξετάζουν περισσότερο στα αποτελέσματα της Google- ενισχύθηκαν στα 6,45 δολ., κατά 10 σεντς κατώτερα δηλαδή από τις προβλέψεις των αναλυτών. Την αντίστοιχη περίοδο του 2009 τα κέρδη pro forma ήταν στα 5,36 δολ. ανά μετοχή.

Σημαντική επίσης κρίνεται η ενίσχυση του κόστους λειτουργίας της εταιρίας κατά 22% το δεύτερο τρίμηνο. Επισημαίνεται ότι, βάσει της επίσημης ανακοίνωσης, η Google προχώρησε σε σημαντική επέκταση του εργατικού δυναμικού της προσλαμβάνοντας το δεύτερο τρίμηνο 1.200 νέους υπαλλήλους. Με τον τρόπο αυτόν, η εταιρία δηλώνει στην πράξη ότι έχει λήξει το πρόγραμμα μείωσης του κόστους λειτουργίας και πως εκτίμηση της διοίκησής της είναι ότι τα προβλήματα επιβράδυνσης έχουν πλέον αντιμετωπιστεί.

Ο οικονομικός διευθυντής της Google, κ. Patrick Pichette, δήλωσε πως η επέκταση την οποία προγραμματίζει η εταιρία στην online αγορά «νομίζουμε πως είναι η σωστή κίνηση αυτήν την περίοδο». Η Google προγραμματίζει επέκταση στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων των smart phones την επόμενη δεκαετία, ενώ παράλληλα αναζητά περαιτέρω ανάπτυξη σε αγορές όπου η μηχανή αναζήτησής της δεν είναι ακόμη διαδεδομένη, όπως η Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v