Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 11,15% η ανάπτυξη του κινεζικού ΑΕΠ

Στοιχεία που επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πεκίνου. ΑΕΠ, βιομηχανική παραγωγή και λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν μικρότερη αύξηση από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο 11,15% η ανάπτυξη του κινεζικού ΑΕΠ
Η κυβέρνηση του Πεκίνου, ανακοίνωσε αύξηση του ΑΕΠ σε ετήσια βάση κατά 11,1% για το πρώτο εξάμηνο του 2010. Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι μεν υψηλότερος από το πρώτο εξάμηνο του 2009, αλλά είναι χαμηλότερος από το 11,9% που είχε καταγραφεί το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Η κυβέρνηση του Πεκίνου, δεν έδωσε στοιχεία για την ανάπτυξη δευτέρου τριμήνου 2010, αλλά σύμφωνα με το Reuters και το Dow Jones Newswires, υπολογίζεται στο 10,3%, το οποίο είναι χαμηλότερο από το 10,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές βάσει των στοιχείων της FactSet Research.

Ο πληθωρισμός Ιουνίου αυξήθηκε στο 2,9%, ενώ οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά 6,4% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο. Και οι δύο δείκτες ήταν κατώτεροι των προβλέψεων των αναλυτών (3,3% και 6,8% αντίστοιχα) σύμφωνα με έρευνα του Dow Jones Newswires, σε αναλυτές. Τον Μάιο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή και οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 3,1% και 7,1% αντιστοίχως

Οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 18,3% και η βιομηχανική παραγωγή κατά 13,7% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο καταγράφοντας επίσης επιβράδυνση από τον προηγούμενο μήνα καθώς τον Μάιο είχε καταγραφεί αύξηση λιανικών πωλήσεων κατά 18,7% και της βιομηχανικής παραγωγής κατά 16,5%. Και εδώ τα στοιχεία ήταν κατώτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v