Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά στοιχεία για την ευρωπαϊκή βιομηχανία

Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία αιφνιδιάζουν θετικά με τα στοιχεία που ανακοινώνουν για την αύξηση της βιομηχανικής τους παραγωγή κατά τον Μάιο.

Θετικά στοιχεία για την ευρωπαϊκή βιομηχανία
Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία αιφνιδιάζουν θετικά με τα στοιχεία που ανακοινώνουν για την βιομηχανική τους παραγωγή.

Συγκεκριμένα, η ιταλική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα πως η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε τον Μάιο για πέμπτο συνεχή μήνα και μάλιστα με ποσοστό διπλάσιο από τις εκτιμήσεις. Τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για αύξηση κατά 1% σε μηναία βάση, ενώ βάσει δημοσκόπησης του Reuters, η μέση πρόβλεψη έκανε λόγο για αύξηση 0,5%. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 7,3% τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ενίσχυση κατά 6,8%.

Η σημερινή ανακοίνωση της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας είναι επίσης ιδιαιτέρως αισιόδοξη. Ανακοινώθηκε αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο κατά 1,7% έναντι προβλέψεων για ενίσχυση κατά 0,4%.

Χθες, η Γερμανία ανακοίνωσε εντυπωσιακή αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 2,6%, για τον Μάιο, ποσοστό πολύ υψηλότερο των εκτιμήσεων (0,9%). Οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν 9,2% σε μηνιαία και 28,8% σε ετήσια βάση, η ισχυρότερη αύξηση των τελευταίων 10 ετών.

Επισημαίνεται ότι οι τρεις αυτές χώρες αντιστοιχούν στα δύο τρίτα της βιομηχανικής παραγωγής της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v