Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Απόλυτος κυρίαρχος των εξελίξεων η Fed

Η ολοκλήρωση, σήμερα, της διήμερης συνεδρίασης της Fed αποσπά την προσοχή επενδυτών και οικονομολόγων, με ιδιαίτερη προσήλωση στη φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσει η τράπεζα.

Αγορές: Απόλυτος κυρίαρχος των εξελίξεων η Fed
Η ολοκλήρωση, σήμερα, της διήμερης συνεδρίασης της Fed αποσπά την προσοχή επενδυτών και οικονομολόγων, με ιδιαίτερη προσήλωση στη φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσει η τράπεζα.

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει ότι το βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ θα παραμείνει σταθερό στην κλίμακα του 0% - 0,25%, αλλά θέτουν ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο θα έχει διαρθρωθεί η ανακοίνωση της τράπεζας. Σε περίπτωση, όπως σημειώνει το MarketWatch, που από την ανακοίνωση αφαιρεθεί η έκφραση για "διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα", η Fed θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από το β΄ εξάμηνο του 2010, θεωρούν αυτήν τη στιγμή οι αγορές.

"Εάν η ανακοίνωση παραμείνει ίδια, όπως και οι προηγούμενες, αυτό θα σημάνει ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα, απόφαση που αρχικά τουλάχιστον θα αποτελέσει ευχάριστη είδηση για τις αγορές", υποστηρίζεται σε πρόσφατη έκθεση της BNP Paribas.

Σε ό,τι αφορά την επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της Fed, αυτή πραγματοποιείται στις 21:15 ώρα Ελλάδος.

Πάντως, σημαντικό μερίδιο της προσοχής των επενδυτών -κυρίως στην Ευρώπη- προσελκύουν τα στοιχεία για τον συνολικό δείκτη PMI στην Ε.Ε. τον Οκτώβριο (πρόκειται για τα τελικά στοιχεία), τα οποία ανακοινώνονται στις 11:00 ώρα Ελλάδος. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 53 μονάδες.

Στις 12:00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνεται η πορεία του δείκτη τιμών παραγωγού στην Ε.Ε. για τον Σεπτέμβριο και η πρόβλεψη είναι ότι έχει διαμορφωθεί στο -7,7%, έναντι -7,5% που ήταν τον προηγούμενο μήνα και σε ετήσια βάση.

Επί αμερικανικού εδάφους δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τον συνολικό δείκτη ISM κλάδου υπηρεσιών, στις 17:00 ώρα Ελλάδος, με πρόβλεψη ότι έχει ενισχυθεί στις 51,6 μονάδες τον Οκτώβριο, έναντι 50,9 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Μεγέθη γ΄ τριμήνου ανακοινώνουν οι εταιρίες Adidas, Carlsberg, Cisco Systems, Enel, HeidelbergCement, JCDecaux, Marks & Spencer Group, News Corp., Prudential Financial, Qualcomm, Rhodia, Societe Generale, StatoilHydro, Time Warner και Total.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v