Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατέθεσε αίτηση χρεοκοπίας η General Motors

Η General Motors κατέθεσε επισήμως αίτησης χρεοκοπίας μετά από 100 χρόνια λειτουργίας, αφήνοντας στο αμερικανικό κράτος μερίδιο 60% στην κολοσσιαία αυτοκινητοβιομηχανία.

Κατέθεσε αίτηση χρεοκοπίας η General Motors
Η General Motors κατέθεσε επισήμως αίτησης χρεοκοπίας μετά από σχεδόν 100 χρόνια λειτουργίας, αφήνοντας στο αμερικανικό κράτος μερίδιο 60% στην κολοσσιαία αυτοκινητοβιομηχανία.

Στην αίτηση που κατέθεσε στο αρμόδιο δικαστήριο χρεοκοπιών της Νέας Υόρκης, ο όμιλος από το Ντητρόιτ είχε συνολικά ενεργητικά 82,3 δισ. δολ. σε ενοποιημένη βάση, με συνολικό χρέος της τάξης των 172,8 δισ. δολ.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα διαθέσει 30 δισ. δολ. σε χρηματοδότηση πτώχευσης, ώστε να δώσει την δυνατότητα στους διαχειριστές να αναδιοργανώσουν υποχρεώσεις ύψους 27 δισ. δολ. σε ομόλογα και ταμεία.

Αλλοι κρίσιμοι παράγοντες της αναδιοργάνωσης, όπως οι παραχωρήσεις των συνδικάτων, έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο Al Koch, που έχει δουλέψει σε άλλες πτωχεύσεις όπως της Kmart Corp., θα εποπτεύσει την διαδικασία διαμελισμού της εταιρίας σε μια «Νέα GM» την οποία θα εποπτεύει το κράτος και σε άλλα ενεργητικά, τα οποία θα ρευστοποιηθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v