Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Porsche: Κινδυνεύει να χάσει €17,3 δισ.

Το ποσό των 17,3 δισ. ευρώ κινδυνεύει να χάσει η Porsche, τα οποία αντιστοιχούν σε options της Volkswagen για την άσκηση των οποίων δεν διαθέτει τα κατάλληλα κεφάλαια.

Porsche: Κινδυνεύει να χάσει €17,3 δισ.
Το ποσό των 17,3 δισ. ευρώ κινδυνεύει να χάσει η Porsche, τα οποία αντιστοιχούν σε options της Volkswagen για την άσκηση των οποίων δεν διαθέτει τα κατάλληλα κεφάλαια.

Η Porsche κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας προχωρούσε σε συνεχείς αγορές μετοχών της VW, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να κατέχει το 70% της αυτοκινητοβιομηχανίας, όμως δεν διαθέτει τα κεφάλαια για να ασκήσει options αξίας 17,3 δισ. ευρώ, όπως τουλάχιστον αναφέρει έρευνα των Sanford C. Bernstein & Co., Sal. Oppenheim jr. & Cie. και FAIResearch GmbH & Co, την οποία επικαλείται το Bloomberg.

Η Porsche είναι "φορτωμένη" με χρέη ύψους εννέα δισ. ευρώ, αλλά ακόμη και η εκτίναξη της αξίας των μετοχών της VW από το 2005 έως και σήμερα δεν έχει κατορθώσει να της "προσφέρει" τα απαιτούμενα κεφάλαια για τη "χρήση" των options.

Σύμφωνα με τον κ. Frank Biller, αναλυτή της Landesbank Baden-Wuerttemberg, η Porsche διαθέτει options που αντιστοιχούν στο 20% της VW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v