Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: "Άδεια" για αποπληρωμή TARP σε τράπεζες

Οι Goldman Sachs, JP Morgan Chase και Morgan Stanley είναι έτοιμες να αποπληρώσουν το αμερικανικό δημόσιο με το ποσό που οφείλουν να φτάνει στα 45 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των "Financial Times" και Bloomberg.

ΗΠΑ: Άδεια για αποπληρωμή TARP σε τράπεζες
Η Goldman Sachs, η JP Morgan Chase και η Morgan Stanley είναι "έτοιμες" να αποπληρώσουν το αμερικανικό δημόσιο με το ποσό που οφείλουν να φτάνει στα 45 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των "Financial Times" και του Bloomberg.

Όπως αναφέρουν οι "F.T.", κορυφαίοι τραπεζίτες σε συναντήσεις τους με τις αμερικανικές αρχές -και κυρίως με στελέχη της Fed, η οποία είναι αρμόδια για να δώσει το πράσινο φως για μία τέτοια κίνηση- έλαβαν τη διαβεβαίωση πως θα δοθεί η άδεια σε πέντε ή έξι τράπεζες να προχωρήσουν σε πρόωρη αποπληρωμή του αμερικανικού δημοσίου.

Στην πρώτη πεντάδα αναμένεται ότι θα προστεθεί και η American Express, καθώς τόσο αυτή όσο και η Goldman Sachs και η JP Morgan Chase κρίθηκαν απόλυτα "επαρκείς" στο πρόσφατο "τεστ κόπωσης" που τους επέβαλαν οι αμερικανικές αρχές.

Όσο για τη Morgan Stanley, έχει ήδη φροντίσει να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της σε επιπλέον κεφάλαια, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει και σε πώληση του εναπομείναντος μεριδίου που κατέχει στον δείκτη MSCI έναντι του ποσού των 600 εκατ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v