Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαδήμος: Η ανάκαμψη ίσως έρθει νωρίτερα

Η οικονομική ανάκαμψη μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα απ' ό,τι αρχικά αναμενόταν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκάς Παπαδήμος την Πέμπτη.

Παπαδήμος: Η ανάκαμψη ίσως έρθει νωρίτερα
Η οικονομική ανάκαμψη μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα απ' ό,τι αρχικά αναμενόταν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκάς Παπαδήμος την Πέμπτη, μεταδίδει το Reuters.

"Τελευταία έχουμε παρατηρήσει έναν αυξανόμενο αριθμό θετικών ενδείξεων για σταθεροποίηση της οικονομίας και γι' αυτόν τον λόγο η ανάκαμψη μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα απ' ό,τι αρχικά αναμενόταν", τόνισε ο κ. Παπαδήμος σε ομιλία του σε συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας.

Πρόσθεσε επίσης: "Αυτό για το οποίο οφείλουμε να βεβαιωθούμε είναι ότι πήραμε το μήνυμα από την τρέχουσα κρίση και την εμπειρία μας από αυτή και να προσαρμόσουμε -σε όλα τα επίπεδα- την πολιτική μας. Τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι κεντρικές τράπεζες".

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, αυτά που κρίνονται απόλυτα απαραίτητο είναι η συνεργασία και η συντονισμένη δράση κεντρικών τραπεζών, κυβερνήσεων και εποπτικών αρχών, προκειμένου να υπάρξει ορθή διαχείριση και τελική έξοδος από την κρίση.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας, κ. Ewald Nowotny, υπογράμμισε: "Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρή υπόψη μας την πρόβλεψη της Κομισιόν για συρρίκνωση της οικονομίας 4% φέτος. Όμως, όντως, υπάρχουν και κάποιες ενδείξεις πρώιμης σταθεροποίησης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v