Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Αποπομπή κορυφαίου στελέχους

Την αποπομπή του επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής, κ. Jerker Johansson, ανακοίνωσε σήμερα η UBS, σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times". Τη θέση του αναλαμβάνουν οι κ. Alex Wilmot-Sitwell και Carsten Kengeter.

UBS: Αποπομπή κορυφαίου στελέχους
Την αποπομπή του επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής της, κ. Jerker Johansson, ανακοίνωσε σήμερα η UBS, σε μία ακόμα προσπάθεια να ανακάμψει από τις οικονομικές ζημίες της και τα πλήγματα που δέχεται η φήμη της, σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times".

Όπως αναφέρουν οι "F.T.", η αποπομπή του κ. Johansson, ο οποίος εντάχτηκε στο δυναμικό της UBS περίπου έναν χρόνο πριν, είναι μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στον οίκο, μετά την επαναστρατολόγηση του συνταξιούχου κ. Oswald Grubel τον Φεβρουάριο, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας.

Τα καθήκοντα του κ. Johansson θα αναλάβουν οι κ. Alex Wilmot-Sitwell και Carsten Kengeter.

Σημειώνεται ότι η ελβετική τράπεζα εκτιμά πως οι ζημίες της το α΄ τρίμηνο φέτος θα ανέλθουν σε περίπου 2 δισ. ελβετικά φράγκα. Επίσης γνωστοποίησε τα σχέδιά της να προχωρήσει σε περικοπή του 11% του εργατικού της δυναμικού παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v