Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: Κέρδη 4,2 δισ. δολαρίων το Q1

Κέρδη 4,2 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε για το Q1 η BofA, μετά από ζημίες 1,8 δισ. δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο, ωστόσο η προειδοποίησή της για επιδείνωση της πιστωτικής ποιότητας έστειλε τη μετοχή έως 14% χαμηλότερα.

BofA: Κέρδη 4,2 δισ. δολαρίων το Q1
Επιστροφή στην κερδοφορία για την Bank of America, η οποία εξέπληξε τη Wall Street ανακοινώνοντας κέρδη ύψους 4,2 δισ. δολαρίων για το α΄ τρίμηνο της χρήσης, μετά από ζημίες 1,8 δισ. δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα κέρδη της τράπεζας ήταν σημαντικά υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν κέρδη ύψους 615 εκατ. δολαρίων, ωστόσο η προειδοποίηση της Bank of America για "επιδείνωση της πιστωτικής ποιότητας" έστειλε τις μετοχές της 14% χαμηλότερα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Αν και η τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο υψηλότερος κύκλος εργασιών από την απόκτηση της Merrill Lynch βοήθησε ώστε να αντισταθμιστεί η αύξηση του κόστους της πίστης, ωστόσο οι προβλέψεις της για επισφαλή δάνεια αυξήθηκαν σε 13,4 δισ. δολάρια κατά τους τρεις πρώτους μήνες της τρέχουσας χρήσης.

Στο conference call που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, κ. Ken Lewis, δήλωσε ότι "η πίστη είναι κακή και πιστεύουμε ότι θα γίνει ακόμα χειρότερη, προτού σταδιακά σταθεροποιηθεί και βελτιωθεί", ενώ σημείωσε πως η Bank of America εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις. "Αν αυτή η στροφή θα έρθει αργότερα φέτος ή στο πρώτο εξάμηνο του 2010, δεν θα διακινδυνεύσω να το μαντέψω", τόνισε.

Ο κύκλος εργασιών της τράπεζας στο α΄ τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκε και διαμορφώθηκε στα 35,76 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v