Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Summers: "Ρίξτε" περισσότερα κρατικά κεφάλαια

Οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο οφείλουν να ρίξουν περισσότερο δημόσιο χρήμα σε οικονομίες και τράπεζες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση, σύμφωνα με συνέντευξη του κ. Lawrence Summers στους "Financial Times".

Summers: Ρίξτε περισσότερα κρατικά κεφάλαια
Οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο οφείλουν να τοποθετήσουν περισσότερο δημόσιο χρήμα σε οικονομίες και τράπεζες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση, σύμφωνα με συνέντευξη του κ. Lawrence Summers στους "Financial Times".

Ο οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου κ. Barack Obama τονίζει στη συνέντευξή του ότι η αύξηση των δημοσίων δαπανών -στην τρέχουσα περίοδο- είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση της ζήτησης και ως εκ τούτου η παγκόσμια οικονομία να αναδυθεί ισχυρότερη από την κρίση.

"Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να παρέμβει δραστικά ώστε να σώσει την αγορά", τονίζει ο κ. Summers. Προσθέτει επίσης: "Η παλιά ατζέντα ήταν να ασκούμε περισσότερες πιέσεις στην Κίνα και λιγότερες στις ΗΠΑ. Αυτή η ατζέντα δεν μπορεί πλέον να ισχύσει. Αυτό στο οποίο πρέπει να στραφεί το G20 είναι η λήψη μέτρων για ενίσχυση της κατανάλωσης. Αυτό έχει ανάγκη η παγκόσμια οικονομία για να ανακάμψει".

Οι δηλώσεις του κ. Summers, σύμφωνα με τους "F.T." αποτυπώνουν τις προθέσεις των ΗΠΑ και τη στάση που θα διατηρήσουν στην επικείμενη σύνοδο των ηγετών του G20 στις 2 Απριλίου στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v