Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DT: Άνοδος κερδών 14% για το 2008

Άνοδο της τάξης του 14% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Telekom για το σύνολο του 2008, παρά τις ζημίες που σημείωσε στο δ΄ τρίμηνο. Νέος οικονομικός διευθυντής ο κ. Timotheus Hoettges.

DT: Άνοδος κερδών 14% για το 2008
Άνοδο της τάξης του 14% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη για το 2008, διαμορφούμενα στα 3,4 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι στο δ΄ τρίμηνο είχε ζημίες 730 εκατ. ευρώ, οι οποίες πάντως ήταν χαμηλότερες από το αντίστοιχο διάστημα του 2007.

Τα έσοδα δ΄ τριμήνου ενισχύθηκαν ελαφρώς στα 16,1 δισ. ευρώ, έναντι 15,9 δισ. που ήταν στο δ΄ τρίμηνο του 2007, ενώ ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει μέρισμα 0,78 ευρώ ανά μετοχή, αμετάβλητο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Παράλληλα, ο όμιλος προχωρά σε συγχώνευση των μονάδων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία, ενώ τη θέση του οικονομικού διευθυντή θα αναλάβει ο κ. Timotheus Hoettges, που αντικαθιστά τον κ. Karl-Gerhard Eick, ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του από τη διοίκηση.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Hoettges, μέχρι σήμερα ήταν επικεφαλής της μονάδας σταθερής τηλεφωνίας T-Home, ενώ αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την 1η Μαρτίου, καθώς ο κ. Eick αποχωρεί από την D.T. προκειμένου να τοποθετηθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον γερμανικό όμιλο λιανικών πωλήσεων Arcandor.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v