Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RBS: Ζημίες 34,2 δισ. δολαρίων για το 2008

Ζημίες ύψους 34,2 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε για το σύνολο του 2008 ο κορυφαίος τραπεζικός όμιλος της Βρετανίας RBS. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τις υψηλότερες ζημίες που έχει ανακοινώσει βρετανική εταιρία.

RBS: Ζημίες 34,2 δισ. δολαρίων για το 2008
Ζημίες ύψους 24,1 δισ. στερλινών (34,2 δισ. δολάρια) ανακοίνωσε για το σύνολο του 2008 ο βρετανικός τραπεζικός όμιλος Royal Bank of Scotland. Στις ζημίες περιλαμβάνονται απομειώσεις ενεργητικού ύψους 16,2 δισ. σερλινών καθώς και έκακτες ανάγκες ύψους 8,1 δισ. στερλινών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τις υψηλότερες ζημίες που έχει ανακοινώσει βρετανική εταιρία. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι ο όμιλος θα ανακοίνωνε ζημίες ύψους 28 δισ. στερλινών.

Παράλληλα, η RBS ανακοίνωσε ότι θα "ασφαλίσει" στο νέο πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει το βρετανικό δημόσιο πάγια συνολικής αξίας 325 δισ. στερλινών (462 δισ. δολάρια). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η RBS θα καλύψει ζημίες στα "ασφαλισμένα πάγια" ύψους 19,5 δισ. στερλινών και ενδεχόμενες επιπλέον απώλειες έως 10% υψηλότερα από το συγκεκριμένο ποσό. Το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών θα καλύψει τις υπόλοιπες τυχόν ζημίες που θα καταγραφούν.

Επίσης, ο όμιλος θα καταβάλει τίμημα 6,5 δισ. δολαρίων εκδίδοντας προνομιούχες μετοχές, ενώ εν συνόλω το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας θα αγοράσει προνομιούχες μετοχές της RBS αξίας 13 δισ. στερλινών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v