Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Ισχυρή επόπτευση των αγορών ζητούν οι ισχυροί

Περισσότερη διαφάνεια αλλά και εποπτεία των αγορών συμφώνησαν να «επιβάλλουν» οι ηγέτες οκτώ χωρών της Ε.Ε., οι οποίοι συναντήθηκαν την Κυριακή στο Βερολίνο. Νέα ενίσχυση για ΔΝΤ.

ΕΕ: Ισχυρή επόπτευση των αγορών ζητούν οι ισχυροί
Περισσότερη διαφάνεια αλλά και εποπτεία των αγορών συμφώνησαν να «επιβάλλουν» οι ηγέτες οκτώ χωρών της Ε.Ε., οι οποίοι συναντήθηκαν την Κυριακή στο Βερολίνο.

Ηγέτες και υπουργοί Οικονομικών των Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλία, Ολλανδίας, Ισπανίας, Βρετανίας, Τσεχίας και Λουξεμβούργου φρόντισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους εν όψει και της συνόδου των G20 στις 2 Απριλίου στο Λονδίνο.

«Υπάρχει η αίσθηση ότι για όλες τις αγορές, στα προϊόντα αλλά και στους επενδυτικούς οργανισμούς -συμπεριλαμβανομένων hedge funds και κεφαλαίων ιδιωτικών επενδύσεων που ενδεχομένως δημιουργούν συστημικό κίνδυνο- θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της εποπτείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνάντησης.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να υπάρξει αύξηση του «ειδικού ταμείου κατά της κρίσης» του ΔΝΤ στα 500 δισ. δολάρια, έναντι 250 δισ. που είναι σήμερα, και μάλιστα σε μια περίοδο όπου εκφράζονται έντονες ανησυχίες για την «υγεία» του τραπεζικού συστήματος και των οικονομιών κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v