Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ζητούν από UBS τα ονόματα 52.000 καταθετών

Περί τους 52.000 Αμερικανούς φρόντισαν να «κρύψουν» καταθέσεις τους στη UBS, σύμφωνα με νέα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης τα οποία δημοσιεύουν οι «Financial Times».

ΗΠΑ: Ζητούν από UBS τα ονόματα 52.000 καταθετών
Περί τους 52.000 Αμερικανούς φρόντισαν να «κρύψουν» καταθέσεις τους στην UBS, σύμφωνα με νέα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης τα οποία δημοσιεύουν οι «Financial Times». 

Το αμερικανικό υπουργείο ζητά από τη UBS να δώσει στη δημοσιότητα το σύνολο των «κρυφών καταθετών», οι καταθέσεις των οποίων υπολογίζεται ότι φτάνουν, συνολικά, τα 14,8 δισ. δολάρια.

Από την πλευρά της η UBS υποστηρίζει ότι θα εφεσιβάλει την εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καθώς σε περίπτωση που «υπακούσει» θα παραβιάσει τον νόμο για το τραπεζικό απόρρητο που ισχύει στην Ελβετία.

Η απαίτηση του αμερικανικού υπουργείου κατέφθασε μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της UBS ότι δέχεται να δώσει στη δημοσιότητα -κατόπιν συνεννόησης με τις αμερικανικές αρχές- τα ονόματα 250 καταθετών και να καταβάλει το ποσό των 780 εκατ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v