Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιδρύεται η «τοξική τράπεζα» στις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Obama θα υιοθετήσει σχέδιο εξαγοράς όλων των επισφαλών ενεργητικών που υπάρχουν στο χρηματοοικονομικό σύστημα και θα δημιουργήσει μια «τοξική τράπεζα» που θα τα αναλάβει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.

Ιδρύεται η «τοξική τράπεζα» στις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Obama θα υιοθετήσει σχέδιο εξαγοράς όλων των επισφαλών ενεργητικών που υπάρχουν στο χρηματοοικονομικό σύστημα και θα δημιουργήσει μια «τοξική τράπεζα» που θα τα αναλάβει, σύμφωνα με τις πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων, που έχουν προκαλέσει θεαματικό «ράλι» ανακούφισης στις τραπεζικές μετοχές στα διεθνή χρηματιστήρια.

Αργά το βράδι της Τρίτης, το CNBC ανέφερε ότι ο Β. Obama προσεγγίζει την δημιουργία της «τοξικής τράπεζας» και το Bloomberg News ότι η Federal Deposit Insurance θα είναι ο φορέας που θα αναλάβει την διαχείριση του έργου.

Κάποιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει έως 1 τρισ. δολάρια σε επισφαλή ενεργητικά στοιχεία.

Η ιδέα της «τοξικής τράπεζας» κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό στην αμερικανική αγορά κι έχει συζητηθεί μεταξύ του νέου υπουργού Οικονομικών Tim Geithner και του διοικητή της Federal Reserve, Ben Bernanke, καθώς και άλλους αξιωματούχους τις τελευταίες εβδομάδες.

Το σκεπτικό είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη επισφαλής τράπεζα, που θα αγοράσει τα ενεργητικά τα οποία σχετίζονται με τα επισφαλή στεγαστικά δάνεια και άλλα προβληματικά στοιχεία, από τα χρηματοοικονομικά ινστιτούτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v