Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft: Μείωση κερδών 11% και απολύσεις

Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε μείωση κερδών 11% στο οικονομικό β΄τρίμηνο και κατάργηση 5.000 θέσεων εργασίας, καθώς αποδυναμώνεται η ζήτηση για τα λογισμικά Windows.

Microsoft: Μείωση κερδών 11% και απολύσεις
Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε τη μείωση των κερδών της σε 11% στο οικονομικό β΄τρίμηνο
 και την κατάργηση 5.000 θέσεων εργασίας, καθώς αποδυναμώνεται η ζήτηση για τα λογισμικά των Windows.

Στους τρεις τελευταίους μήνες του 2008, τα κέρδη του κολοσσού της πληροφορικής μειώθηκαν στα 4,17 δισ. δολ. ή 47 σεντς ανά μετοχή έναντι 4,71 δισ. δολ. ή 50 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα έσοδα αυξήθηκαν ελαφρώς στα 16,63 δισ. δολ. από 16,4 δισ. δολ. πέρυσι.

Αναμενόταν από τους αναλυτές ότι η αμερικανική επιχείρηση θα κερδίσει 48 σεντς ανά μετοχή σε πωλήσεις 17,1 δισ. δολ.

Microsoft Hellas: Δεν μας επηρεάζουν οι απολύσεις  

Οι περικοπές θέσεων εργασίας, οι οποίες ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Microsoft Corporation δεν επηρεάζουν τη Microsoft Ελλάς, επισημαίνει η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

"Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δυναμική της επιχείρησης μας, στις δυνατότητες μας να παρέχουμε προστιθέμενη αξία στην Ελληνική αγορά, καθώς και στην στρατηγική μας για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Με την πεποίθηση ότι η καινοτομία αποτελεί το κλειδί για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, η Microsoft Ελλάς συνεχίζει να επενδύει στο Κέντρο Καινοτομίας που έχει πρόσφατα ιδρύσει με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον η εταιρία συνεχίζει να ενισχύει την εκπαίδευση, η οποία αποτελεί κινητήριο μοχλό ανάπτυξης, μέσα από δράσεις όπως ο παγκόσμιος φοιτητικός διαγωνισμός Imagine Cup, που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να μετουσιώσουν τις ιδέες τους σε καινοτόμες εφαρμογές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τους επόμενους μήνες, θα προχωρήσουμε στη λειτουργία δύο (2) πρόσθετων κέντρων «Απεριορίστων Δυνατοτήτων», προσφέροντας στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες δωρεάν εκμάθηση τεχνολογιών πληροφορικής.

Τονίζουμε ότι η εταιρία μας θα συνεχίσει μέσω της επιχειρηματικής της δράσης και του εκτενούς δικτύου συνεργατών της να αποτελεί έναν από τους κεντρικούς παράγοντες ανάπτυξης της εγχώριας αγοράς πληροφορικής και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v