Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roubini: Στα $3,6 τρισ. οι ζημίες των τραπεζών

Έως το ιλιγγιώδες ποσό των 3,6 τρισ. δολαρίων μπορεί να φθάσουν οι ζημίες των αμερικανικών χρηματοοικονομικών ομίλων, σύμφωνα με τον οικονομολόγο κ. Nouriel Roubini. Τι προβλέπει για τα εμπορεύματα.

Roubini: Στα $3,6 τρισ. οι ζημίες των τραπεζών
Οι ζημίες των αμερικανικών χρηματοοικονομικών ομίλων μπορεί να φθάσουν έως το ιλιγγιώδες ποσό των 3,6 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον οικονομολόγο κ. Nouriel Roubini.

Σε ομιλία του σε συνέδριο στο Ντουμπάι ο κ. Roubini υποστήριξε ότι το 50% αυτού του ποσού θα αφορά σε τράπεζες και σε χρηματιστηριακές εταιρίες των ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι "εάν επαληθευτώ τότε αυτό σημαίνει ότι το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ είναι αναξιόπιστο. Ξεκινά με κεφάλαια 1,4 τρισ. δολαρίων. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια συστημική τραπεζική κρίση".

"Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Citi, η Bank of America και άλλες τράπεζες δείχνει ότι το σύστημα είναι χρεοκοπημένο", υποστήριξε ο κ. Roubini, τονίζοντας ότι "το ίδιο ισχύει και για την Ευρώπη".

Αναφερόμενος στην πορεία των αγορών εμπορευμάτων, προέβλεψε ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν 15% - 20% από τα τρέχοντα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v