Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Πάγωσαν" οι διαπραγματεύσεις για το αέριο

"Πάγωσαν" οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες μεταξύ αξιωματούχων της ΕΕ, της Ουκρανίας και της Ρωσίας για το θέμα με το φυσικό αέριο. Δεν επιβεβαιώθηκε η αισιοδοξία μετά από δήλωση του CEO της Gazprom.

Πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις για το αέριο
Δεν σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ουκρανίας και της Ρωσίας που λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την διοχέτευση ρωσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, όπως μετέδωσε το BBC. 

Οι περαιτέρω διαπραγματεύσεις που είχαν προγραμματιστεί για αργότερα μέσα στη μέρα ακυρώθηκαν, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για απευθείας επαφή Ρώσων και Ουκρανών.

Εχθές βράδυ αναθερμάνθηκαν οι ελπίδες για επίλυση του προβλήματος, μετά την συνάντηση των επικεφαλής των εταιρειών φυσικού αερίου Ρωσίας και Ουκρανίας, Gazprom και Naftogaz και την υποδοχή της πρότασης του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Baroso για τοποθέτηση διεθνών παρατηρητών στην Ουκρανία, ώστε να υπάρξει επίβλεψη της διαδικασίας μεταφοράς αερίου στην Δυτική Ευρώπη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Βloomberg, ο CEO της Gazprom κ.Alexei Miller δήλωσε ότι μόλις εγκατασταθούν οι παρατηρητές που θα ελέγχουν την μεταφορά ρωσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, η Gazprom θα διοχετεύσει κανονικά φυσικό αέριο στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v