Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Μείωση επιτοκίων στο 0,1% από 0,3%

Μείωση του βασικού επιτοκίου στο 0,1% έναντι 0,3% που ήταν μέχρι σήμερα ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), ακολουθώντας τα βήματα της Fed, ενώ ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης των τραπεζών.

Ιαπωνία: Μείωση επιτοκίων στο 0,1% από 0,3%
Μείωση του βασικού επιτοκίου στο 0,1% έναντι 0,3% που ήταν μέχρι σήμερα ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), ακολουθώντας τα «βήματα» της Fed, ενώ ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης των τραπεζών.

Η απόφαση λήφθηκε με επτά ψήφους υπέρ και έναν κατά, ενώ η τράπεζα ξεκινά -για περιορισμένο χρονικό διάστημα- την αγορά επιχειρηματικών ομολόγων και αυξάνει τα κεφάλαια που δαπανά για την αγορά κρατικών ομολόγων.

Η απόφαση της τράπεζας αποτελεί «απάντηση» στην αντίστοιχη της Fed, καθώς το γεν καταγράφει ράλι έναντι του δολαρίου, έχοντας αγγίξει υψηλό 13 ετών και πλήττοντας σαφώς την πορεία της ιαπωνικής εξαγωγικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε το πρόγραμμα ύψους 43 τρισ. γεν για στήριξη της οικονομίας, το οποίο είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.

Εκ του παραπάνω ποσού τα 20 δισ. γεν θα δαπανηθούν για αγορά μεριδίων σε εμπορικές τράπεζες, με στόχο τη βελτίωση της αγοράς δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v