Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Ε.: Μελετά πακέτο στήριξης 130 δισ. ευρώ

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Michael Glos, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει πακέτο ύψους 130 δισ. ευρώ για την τόνωση της ανάπτυξης των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε.

Ε.Ε.: Μελετά πακέτο στήριξης 130 δισ. ευρώ
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Michael Glos, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει πακέτο ύψους 130 δισ. ευρώ για την τόνωση της ανάπτυξης των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε.

"Συνολικά θα αναπτυχθούν περίπου 130 δισ. δολ.", δήλωσε ο κ. Glos. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε σχολιάζοντας ότι δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί το τελικό μέγεθος ή οι λεπτομέρειες του πακέτου στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, που θα αποκαλυφθεί την ερχόμενη εβδομάδα. "Δεν έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής το μέγεθος σε πολιτικό επίπεδο", δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Το γερμανικό περιοδικό "Spiegel" ανέφερε νωρίτερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μελετά την εισαγωγή πακέτου αναλόγου μεγέθους, για το οποίο κάθε κράτος-μέλος των 27 θα διαθέσει το 1% του ΑΕΠ του.

Το περιοδικό αναφέρει ότι η Ε.Ε. θα συμφωνήσει τις λεπτομέρειες των μέτρων στις 26 Νεομβρίου και οι ηγέτες των κρατών-μελών θα το συζητήσουν στις 10 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v