Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WaMu: Η χειρότερη τραπεζική χρεοκοπία των ΗΠΑ

Η JP Morgan Chase εξαγόρασε τις τραπεζικές επιχειρήσεις της Washington Mutual την οποία κατέσχεσαν οι αμερικανικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης, στη μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ.

WaMu: Η χειρότερη τραπεζική χρεοκοπία των ΗΠΑ
Η JP Morgan Chase εξαγόρασε τις τραπεζικές επιχειρήσεις της Washington Mutual, την οποία κατέσχεσαν οι αμερικανικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης, στη μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ.

Με βάση τη συμφωνία, την οποία ρύθμισε η κυβέρνηση, η JP Morgan θα πληρώσει 1,9 δισ. δολ. στις τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές για να εξαγοράσει όλες τις εγγυημένες και μη καταθέσεις, τα ενεργητικά και ορισμένες από τις υποχρεώσεις των τραπεζικών επιχειρήσεων της WaMu, που περιλαμβάνουν και το προβληματικό στεγαστικό χαρτοφυλάκιο.

Η παρέμβαση των αρχών ακολουθεί μήνες έντονων πιέσεων για τη Wamu, το πιο πρόσφατο "θύμα" της στεγαστικής κρίσης. Προκειται, μακράν, για την χειρότερη χρεοκοπία στην τραπεζική ιστορία των ΗΠΑ.

Την κατάσχεση της Washington Mutual διεκπεραίωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία οικονομικής εποπτείας και ως αποδέκτης εμφανίζεται η ομοσπονδιακή επιχείρηση καταθέσεων ασφαλίσεων Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC).

Η FDIC ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση της ρευστοποίησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ, επειδή είχαν διαρρεύσει πληροφορίες στα μίντια που θα προκαλούσαν πανικό. Συνήθως, η FDIC κάνει κατασχέσεις οίκων την Παρασκευή το βράδυ, ώστε να υπάρχουν περιθώρια για την όσο το δυνατόν ομαλή διεκπεραίωση των επιχειρήσεων.

Η Washington Mutual διαθέτει ενεργητικά περίπου 307 δισ. δολ. και 188 δισ. δολ. σε καταθέσεις, σύμφωνα με τις αρχές. Η προηγούμενη Νο1 τραπεζική πτώχευση στην Αμερική ήταν της Continental Illinois National Bank & Trust, που διέθετε 40 δισ. δολ. σε ενεργητικά όταν κατέρρευσε το 1984.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v