Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Buffett επενδύει 10 δισ. δολάρια στην Goldman

Προνομιούχες μετοχές αξίας 5 δισ. δολαρίων της Goldman Sachs αγοράζει ο κ. Warren Buffett, διατηρώντας το δικαίωμα να προχωρήσει σε αγορές κοινών μετοχών αξίας άλλων 5 δισ. δολαρίων.

Ο Buffett επενδύει 10 δισ. δολάρια στην Goldman
Προνομιούχες μετοχές αξίας 5 δισ. δολαρίων της Goldman Sachs αγοράζει ο κ. Warren Buffett, διατηρώντας το δικαίωμα να προχωρήσει σε αγορές κοινών μετοχών αξίας άλλων 5 δισ. δολαρίων.Οι μετοχές που αποκτά η Berkshire διαθέτουν προκαθορισμένο μέρισμα 10%.

Όπως σημειώνει το MarketWatch, ο κ. Buffett αποφασίζει να επενδύσει στην Goldman, μόλις αυτή πήρε την απόφαση να "εγκαταλείψει" τον τομέα επενδυτικής τραπεζικής και να μετατραπεί σε "απλή" τράπεζα.

Σημειώνεται ότι το option της Berkshire για μελλοντική αγορά μετοχών της Goldman συνολικής αξίας 5 δισ. δολαρίων θα πραγματοποιεί με προκαθορισμένη τιμή μετοχής στα 115 δολάρια, ενώ ο κ. Buffett έχει δυνατότητα να πραγματοποιήσει τη "δεύτερη" τοποθέτηση εντός της επόμενης 5ετίας. Η κοινή μετοχή της Goldman "έκλεισε" στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall στα 125,05 δολάρια.

Παράλληλα, η Goldman ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, "προσφέροντας" κοινές μετοχές μέσω των αγορών. Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη κίνηση που πραγματοποιεί ο όμιλος από το 2000, ενώ ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την όλη διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v