Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός επιλέγει με ποιους συνομιλεί

Δεν μπορώ να θυμηθώ κυβέρνηση να έχει μεγαλύτερη συνοχή από αυτή του Κ. Μητσοτάκη, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός επιλέγει με ποιους συνομιλεί

Ο πρωθυπουργός επιλέγει με ποιους θα συνομιλεί, δεν μπορώ να θυμηθώ κυβέρνηση να έχει μεγαλύτερη συνοχή από αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς σχετικά με τις τρεις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός και εάν μπορεί να επιλέγει ποιος θα είναι αρχηγός άλλου κόμματος ή ποιος θα είναι αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μαρινάκης απάντησε «ο πρωθυπουργός δεν επιλέγει ούτε μπορεί να επιλέξει τον αρχηγό ενός άλλου κόμματος ή έστω και υπηρεσιακό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά επιλέγει με ποιους θα συνομιλεί.

Και ξέρετε, για να το πούμε απλά, στη ζωή δεν είναι όλα ίδια. Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας δεν θυμάμαι ξανά, έστω και υπηρεσιακό αρχηγό της αντιπολίτευσης να έχει καταδικαστεί για ένα από τα πιο ειδεχθή αδικήματα αμετάκλητα και ομόφωνα κατά των θεσμών και αυτό που έκανε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να επαναλάβει τις κόκκινες γραμμές και τις δικές του και της παράταξής μας[…]».

Σε ερώτηση για το αν απειλείται η συνοχή της κυβέρνησης και αν από τη στάση του Αντώνη Σαμαρά μπορεί η ιστορία να επαναληφθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Έχω πει πολλές φορές και ιστορικά πλέον μπορούν να γίνουν και πολύ πετυχημένες συγκρίσεις, γιατί υπάρχουν δείγματα γραφής ότι δεν μπορώ να θυμηθώ κυβέρνηση και μάλιστα κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας να έχει μεγαλύτερη συνοχή από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχουμε ένα πρόγραμμα που πρέπει να υλοποιήσουμε. Αυτός είναι ο στόχος. Οι βουλευτές μας με τις παρεμβάσεις τους, με τις ερωτήσεις τους στηρίζουν την κυβέρνηση, στηρίζουν δυναμικά τις μεγάλες επιλογές[…]».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v