Σφοδρή επίθεση Σαμαρά κατά Μητσοτάκη με αιχμή τα ελληνοτουρκικά

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι τα έμμεσα πυρά Μητσοτάκη οφείλονται στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. «Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και υποκλίσεις».

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά κατά Μητσοτάκη με αιχμή τα ελληνοτουρκικά

«Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρα όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση…» σχολιάζουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή.

«Άλλωστε η δήλωση του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Novartis, ότι θα πάει ολους τους υπεύθυνους «μέχρι τέλος», ισχύει στο ακέραιο», συμπληρώνουν.

«Ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλέον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις. Οπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας. Που μας ανακοίνωσε ότι όχι μόνον η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα!

Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και υποκλίσεις».

Τι είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή

Προσωπική επίθεση στον Νίκο Παππά, σκληρή κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη και αιχμές κατά του… Αντώνη Σαμαρά, περιλάμβανε η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου.

«Απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την τοποθέτηση του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο πρωθυπουργός, αιτιολογώντας την αποχώρησή του κατά την ομιλία του κ. Παππά. «Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο, ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του (προφανής η αιχμή προς τον Αντώνη Σαμαρά για την πρόσφατη κοινή παρουσία του με τον κ. Παππά). Προστατεύω το πολίτευμα με αυτή τη στάση», σημείωσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v