ΝΔ: Πολιτικό «μασάζ» Γεραπετρίτη και νέα... χτυπήματα

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώνει σήμερα γαλάζιους βουλευτές για τα εθνικά μας θέματα. Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Βλάχος (ξανα)στόχευσαν Σκυλακάκη - Χατζηδάκη. Χαμηλοί τόνοι από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΝΔ: Πολιτικό «μασάζ» Γεραπετρίτη και νέα... χτυπήματα

Να πέσουν οι εσωκομματικοί τόνοι και να περιοριστούν οι ενστάσεις που προέρχονται από γαλάζιους βουλευτές για το κυβερνητικό έργο επιδιώκουν το Μέγαρο Μαξίμου και η Πειραιώς.

Μετά τις ηχηρές και ασυνήθιστες -όσον αφορά την μαζικότητα τους- κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μελών της Κ.Ο. της ΝΔ, αλλά και τα δημόσια… παράπονα κάποιων εξ αυτών, η στρατηγική του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος προσαρμόστηκε στο μήνυμα, με αποτέλεσμα να πυκνώσουν οι επαφές βουλευτών και υπουργών, παράλληλα με το πολιτικό «μασάζ» προς αποφυγήν χειρότερων καταστάσεων.   

Ένα ακόμα τέτοιο θα γίνει σήμερα, με την προγραμματισμένη ενημέρωση των 33 βουλευτών της ΝΔ που συμμετέχουν στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη για εθνικά θέματα και δη τον ελληνοτουρκικό διάλογο και την επικείμενη επίσκεψη του ομολόγου του, Χ. Φιντάν στην Αθήνα.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα περιγράψει στους βουλευτές το πλαίσιο των συνομιλιών με την Άγκυρα και θα τους καθησυχάσει για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει «κρυφή ατζέντα», όπως υποστηρίζουν κόμματα της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα ΜΜΕ. Θα επαναλάβει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από τις πάγιες «κόκκινες γραμμές» μας και δεν θα γίνει βήμα πίσω σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, δεδομένου ότι το μοναδικό θέμα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.    

Επανήλθαν «δριμύτεροι»

Την ίδια ώρα, πάντως, η κριτική για συγκεκριμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου εξακολουθεί, με… δράστες βουλευτές που συμμετείχαν στις έως τώρα ομαδικές ερωτήσεις και επανήλθαν «δριμύτεροι». Με χθεσινές παρεμβάσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο Γιώργος Βλάχος (στον ΑΝΤ1) και ο Νικήτας Κακλαμάνης (στο ΟΡΕΝ) «κτύπησαν» ξανά στοχεύοντας τους Κωστή Χατζηδάκη και Θόδωρο Σκυλακάκη, αντίστοιχα.

Ο Κ. Βλάχος, αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, επεσήμανε πως «δεν μπορούσαμε να υπολογίσουμε πόσο μεγάλο πραγματικά είναι το ζήτημα. Τώρα βλέπουμε καθημερινά τις τεράστιες διαστάσεις του». Εγκάλεσε τον υπουργό Οικονομικών ότι «δεν απαντούσε επί της ουσίας… Και όπως και ο ίδιος του αρέσει να λέει, αυτά που ψηφίζουμε δεν είναι οι νόμοι του Μωυσή, όλα αλλάζουν».

Μάλιστα, έστειλε μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ψήφος του στο θέμα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας: «Αυτό που είπα στην Κ.Ο. και επειδή διέρρευσε, μπορώ να το πω παρόλο που το είπα σε ένα όργανο, να μην θεωρηθεί δεδομένη η ψήφος μου ούτε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ας αφήσουμε να δούμε την άποψη της ΝΔ, δεν σημαίνει ότι είναι και αντίθετη. Να δούμε τα χαρακτηριστικά της πρότασης», σημείωσε.

Αλλά και ο Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή πρόσφατη ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος για το χρηματιστήριο ενέργειας, τοποθετήθηκε εκ νέου στο θέμα: «Όταν έχει η ΔΕΗ 1 δισεκατομμύριο ευρώ κέρδη, όταν φτάνεις να έχεις τόσα κέρδη, ένα μεγάλο μέρος τους πρέπει να επιστραφεί στον καταναλωτή», τόνισε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε μάλιστα πως η επιχείρηση (ΔΕΗ) έχει ακόμα το «Δ» στον τίτλο της, δηλαδή είναι Δημόσια επιχείρηση και ο κοινωφελής σκοπός της θα έπρεπε να ισχύει ακόμα.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση Κακλαμάνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κράτησε χαμηλούς τόνους: «Τη συντριπτική πλειοψηφία όσων αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ, ο κύριος Κακλαμάνης, θα την απαντήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας στη Βουλή, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχω και έχουμε συνολικά ως Κυβέρνηση. Υπάρχουν, όμως, σημεία της ερώτησης, το έχω ήδη επισημάνει, που είναι στη σωστή κατεύθυνση», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v