ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Νέο μοντέλο λειτουργίας και σκιώδης κυβέρνηση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοινώνει τις αποφάσεις του για «πολιτικό κέντρο», πρωινό καφέ και λειτουργία Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ποια στελέχη θα αναλάβουν τους βασικούς ρόλους

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Νέο μοντέλο λειτουργίας και σκιώδης κυβέρνηση

Το νέο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος και ο σχηματισμός “σκιώδους κυβέρνησης” είναι οι δύο κινήσεις που θα παρουσιάσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την επανεκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το πρωί, ως προς το κόμμα, ενώ, κατά τον σχεδιασμό, οι αλλαγές στη “διοίκηση” της κοινοβουλευτικής ομάδας θα γίνουν γνωστές στη συνέχεια, σήμερα ή το πολύ αύριο.

Η επιλογή του όρου “σκιώδης κυβέρνηση” (αντί “τομεάρχες”) δεν είναι τυχαία, καθώς η Χ. Τρικούπη στέλνει το μήνυμα πως παρότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν είναι, τυπικά, κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλείται να αναλάβει αυτό τον ουσιαστικό ρόλο λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του κόμματος, αναμένεται να ανακοινωθεί η σύσταση “πολιτικού κέντρου” στο οποίο θα μετέχουν, μεταξύ άλλων, οι πρώην συνυποψήφιοι του κ. Ανδρουλάκη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης.

Κατά τις πληροφορίες, οι τρεις πρώτοι θα αναλάβουν κεντρικούς ρόλους στη διαμόρφωση του προγράμματος του κόμματος και της κυβερνητικής του πρότασης. Όπως επισημαίνεται, το “πολιτικό κέντρο” θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα και δεν θα αντικαταστήσει το Εκτελεστικό Γραφείο.

Οι ανακοινώσεις θα αφορούν και στη δημιουργία “πρωινού καφέ” για τον σχεδιασμό και την προβολή της καθημερινής κομματικής δραστηριότητας. Θα μετέχουν στελέχη του επικοινωνικού επιτελείου, όπως η Στεφανία Μουρελάτου, ο Βαγγέλης Τσόγκας και ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας, καθώς και οι γραμματείς του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v