Υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου για την ειρήνη η Νέα Αριστερά

«Λύσεις για την πρόοδο των λαών» ζητά η Νέα Αριστερά, χωρίς πλειοδοσία εθνικισμού. «Ποιο το σχέδιο, ποιες οι κόκκινες γραμμές, ποια η προοπτική» της κυβέρνησης, ρωτά. «Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει εν λευκώ και άνευ αρχών».

Υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου για την ειρήνη η Νέα Αριστερά

«Για άλλη μια φορά μαθαίνουμε από δημοσιεύματα και από δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για τις συζητήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και την Αγκυρα οι οποίες διεξάγονται μάλιστα σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών», αναφέρει η Νέα Αριστερά.

Το κόμμα τονίζει ότι «η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να διεξάγεται με προχειρότητα και για τη δημιουργία εντυπωσιασμών. Ούτε να γίνεται αντικείμενο εσωκομματικής αντιπαράθεσης». Σχολιάζει επίσης ότι «οι ακραία εθνικιστικές τοποθετήσεις του κ. Σαμαρά για το Κυπριακό και τον ελληνοτουρκικό διάλογο το μόνο που καταφέρνουν είναι τη συντήρηση της μη λύσης στο Κυπριακό, της έντασης και της όξυνσης των ακραίων στις δύο πλευρές του Αιγαίου».

Η Νέα Αριστερά δηλώνει ότι τάσσεται με σαφήνεια και ξεκάθαρα υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου, «από τη σκοπιά της ειρήνης, για λύσεις που προωθούν την πρόοδο των λαών», ενώ προσθέτει ότι «η πλειοδοσία στον εθνικισμό δεν είναι ούτε προοδευτική ούτε αριστερή στάση».

Προσθέτει ότι απαιτεί από την κυβέρνηση να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή «με ποιο σχέδιο, με ποιες κόκκινες γραμμές, με ποια προοπτική», τονίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει εν λευκώ».

«Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε στην οπορτουνίστικη και άνευ αρχών στάση του πρωθυπουργού, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια έπαιξε το χαρτί του εθνικισμού στο Μακεδονικό. Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε στον πρωθυπουργό που έχει μετατρέψει την κυβέρνηση σε "προβλέψιμο και δεδομένο σύμμαχο των ΗΠΑ", εμπλέκοντας τη χώρα σε επικίνδυνους σχεδιασμούς τόσο με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία όσο και με την στήριξη της κυβέρνησης δολοφόνου του Ισραήλ», σημειώνει.

Η Νέα Αριστερά καταλήγει ότι «η διεκδίκηση της ειρήνης και ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο οφείλουν να αποτελούν τις δύο σταθερές της εξωτερικής πολιτικής της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v