Stop σε κοντέινερ με όπλα από λιμενεργάτες στον Πειραιά, είχε προορισμό το Ισραήλ

Απετράπη η φόρτωση κοντέινερ που φέρεται να περιέχει πολεμικό υλικό με προορισμό τη Χάιφα. Τι δήλωσε ο επικεφαλής του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση.

Stop σε κοντέινερ με όπλα από λιμενεργάτες στον Πειραιά, είχε προορισμό το Ισραήλ

Δεκάδες εργαζόμενοι μπλόκαραν τη φόρτωση ενός κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά την Παρασκευή, καθώς το σωματείο τους δήλωσε ότι περιείχε πυρομαχικά με προορισμό το Ισραήλ, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Οι εργαζόμενοι δεν ήθελαν να στηρίξουν τη «θανατηφόρα πολεμική μηχανή του κράτους του Ισραήλ», όπως δήλωσε ένα από τα αριστερά συνδικάτα που είχαν καλέσει σε σχετική διαμαρτυρία.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι φώναζαν «Ελευθερία για την Παλαιστίνη» και ζωγράφισαν με σπρέι πάνω στο κοντέινερ συνθήματα όπως «Εξω οι δολοφόνοι από το λιμάνι».

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη μεταφορά πολεμικού υλικού από το λιμάνι του Πειραιά ώστε να συνεχιστεί η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού», δήλωσε ο Μάρκος Μπεκρής, επικεφαλής του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ που εκπροσωπεί τους λιμενικούς.

Η ΕΝΕΔΕΠ δήλωσε ότι η διαμαρτυρία απέτρεψε τελικά τη φόρτωση του κοντέινερ.

Σύμφωνα με το ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι ERTNews, το κοντέινερ ταξίδεψε από τη Βόρεια Μακεδονία στην Ελλάδα, όπου επρόκειτο να φορτωθεί σε πλοίο με προορισμό το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα.

Τα συνδικάτα δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο των πυρομαχικών που φέρεται να περιείχε το κοντέινερ και ήταν αδύνατο να επαληθευτεί το πραγματικό περιεχόμενο, αναφέρει το πρακτορείο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v