ΣΥΡΙΖΑ: Για δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ μιλούν και συμπολιτευόμενοι βουλευτές

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη συγκρότηση ενός πανίσχυρου καρτέλ στον χώρο της ενέργειας, κατάφερε να υπονομεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ κι έχει μετακυλήσει όλο το βάρος στους καταναλωτές», αναφέρει ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Για δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ μιλούν και συμπολιτευόμενοι βουλευτές

«Αν και όψιμα, η κοινοβουλευτική ερώτηση του Ν. Κακλαμάνη προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θ. Σκυλακάκη, επισημαίνει τις κύριες παθογένειες της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει αναδείξει με συστηματικό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επαναφέρει στην ρητορική και των συμπολιτευόμενων βουλευτών τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. Ξαναβάζει δηλαδή μετά από την ενεργειακή κρίση των τελευταίων ετών αυτό το οποίο η αντιπολίτευση επίμονα τονίζει», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη συγκρότηση ενός πανίσχυρου καρτέλ στον χώρο της ενέργειας, κατάφερε να υπονομεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔEΗ κι έχει μετακυλήσει όλο το βάρος στους καταναλωτές», προσθέτει.

«Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά πως η μόνη λύση είναι να μπει επιτέλους πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, να φορολογηθούν τα συσσωρευμένα υπερκέρδη στο 90% και να σταματήσει η κυβέρνηση το χάιδεμα των ολιγοπωλίων που οδηγεί σε ακραία οικονομική αφαίμαξη την κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v