Κασσελάκη: 50 μέλη της ΚΕ πληρώνονται από το κόμμα

Κατήγγειλε ότι η απαρτία κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από μέλη της ΚΕ τα οποία αμείβονται από το κόμμα και μολονότι διαφωνούσαν με την πρόταση να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος είχαν πρόβλημα να ψηφίσουν διαφορετικά.

Κασσελάκη: 50 μέλη της ΚΕ πληρώνονται από το κόμμα

Για 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) που πληρώνονται από το κόμμα και έκριναν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μολονότι διαφωνούσαν για να αποκλειστεί η υποψηφιότητά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν διαφορετικά, κατήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Πρόβλεψε ότι «το συνέδριο θα αναβληθεί» επειδή «γνωρίζουν πως εάν είμαι υποψήφιος και αφήσουν τη βάση να ψηφίσει τότε δεν θα χάσω και αυτό φοβούνται».

Στην συνεδρίαση της ΚΕ υπήρχαν 138 ψήφοι που δεν αποτελούν πλειοψηφία και η συνεδρίαση είχε σταματήσει για 4 ώρες με αδιαφανείς διαδικασίες, πρόσθεσε.

Προχωρούν σε «σοκαριστικές ανακοινώσεις», για «αμετάκλητη» απόφαση σχετικά με την ακύρωση της υποψηφιότητας. «Ποιος δίνει την εξουσιοδότηση για αυτές τις ανακοινώσεις;», αναρωτήθηκε. «Ποιος είναι πρόεδρος του κόμματος, ένα κόμμα δεν είναι ακέφαλο».

«Παραβιάζουν το καταστατικό. Το συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο. Εχει όλες τις αρμοδιότητες. κάνουνμια προσπάθεια να απογοητευτεί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως πρέπει να ψηφίσει ο κόσμος για συνέδρους να μην απογοητευτεί.

Ο Στ. Κασσελάκης διευκρίνισε σχετικά με τις καταγγελίες ότι υποστηρικτές του εξαπέλυσαν φραστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ότι «συμπεριφορές οι οποίες δεν συνάδουν με τα ήθη και τις αρχές όχι μόνο της Αριστεράς αλλά της Δημοκρατίας μας, δεν είναι συμπεριφορές που εκφράζουν εμένα. Το είχα πει αυτό και για τη ΔΕΘ, όπου υπήρχαν τότε δημοσιεύματα για αντιδράσεις οπαδών μου, το έχω πει και για αυτήν την Κεντρική Επιτροπή».

Συμπλήρωσε για το ίδιο ζήτημα: «Όποιος θέλει να εκφράσει τον Στ. Κασσελάκη ως τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος σε οποιαδήποτε κομματική εκδήλωση από εδώ και πέρα και στο Συνέδριο, πρέπει να συμπεριφέρεται με σεβασμό προς τους άλλους συντρόφους, τα άλλα μέλη του κόμματος».

Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία τον απέκλεισε από τη διαδικασία εκλογής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι οι 138 που τον απέκλεισαν δεν αποτελούν πλειοψηφία στο σύνολο των 295 μελών, με τις συνθήκες που επικράτησαν της μη επίτευξης απαρτίας αρχικά, της μεγάλης καθυστέρησης στην έναρξη της συνεδρίασης και της μη ταυτοποίησης όσων ψήφισαν.

«Δεν υπήρχε κάλπη στην ψηφοφορία και επίσης δεν καταμετρήθηκαν οι ψήφοι» πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος ανέφερε για την Κεντρική Επιτροπή ότι «το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχει αρμοδιότητα και εξουσία στο να αποκλείσει καμία υποψηφιότητα», ενώ διάβασε και το σχετικό άρθρο για την αρμοδιότητα του Συνεδρίου. «Δεν αμφισβητώ την άρση εμπιστοσύνης. Αμφισβητώ τα όσα ακολούθησαν» ξακαθάρισε.

Χαρακτήρισε ακόμη τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «αμετάκλητου αποκλεισμού» ως «σοκαριστικές» και επισήμανε ότι το Καταστατικό ορίζει πως σε περίπτωση άρσης εμπιστοσύνης συγκαλείται Συνέδριο, το οποίο μπορεί επίσης να ανακαλέσει τον αποκλεισμό.

«Θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους» διαβεβαίωσε ο κ. Κασσελάκης, ενώ κάλεσε τη βάση να μην απογοητεύεται και να ψηφίσει για συνέδρους.

«Το κόμμα δεν είναι ακέφαλο. Και βάσει νόμου δεν είναι ακέφαλο» υποστήριξε επίσης, όπως και ότι βάσει Καταστατικού σε περίπτωση άρσης εμπιστοσύνης συγκαλείται Συνέδριο, χωρίς υπάρχει καμία πρόβλεψη για οτιδήποτε άλλο.

«Αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι υποψήφιος πρόεδρος. Το συνέδριο μόνο εγκρίνει υποψηφιότητες με βάση το Καταστατικό», θέτοντας μάλιστα ζήτημα λήψης πειθαρχικών μέτρων από την Επιτροπή Δεοντολογίας για όποιον το αμφισβητεί.

Όσον αφορά το γιατί έγιναν όλα αυτά ανέφερε: «Για έναν πολύ απλό λόγο. Γιατί γνωρίζουν ότι εφόσον είμαι υποψήφιος η βάση θα εκφραστεί και δεν θα χάσω».

Στο ίδιο πνεύμα έθεσε το ερώτημα: «Αφού είμαι τόσο κακός πρόεδρος γιατί δεν με αφήνουν να χάσω;».

Λίγα λεπτά μετά τη συνέντευξη του κ. Κασσελάκη δόθηκε στη δημοσιότητα η πλατφόρμα στην οποία μπορούν να εγγραφούν όσοι επιθυμούν να στηρίξουν το κομματικό μοντέλο που προτείνει.

Η διεύθυνση είναι odikosmassyriza.gr

ΠΗΓΗ: star.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v