Μαρινάκης: Το ΕΣΥ αλλάζει, μπορούμε καλύτερα

«Μακάρι το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει σοβαρό κόμμα αντιπολίτευσης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για τους υπουργούς: «Όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά».

Μαρινάκης: Το ΕΣΥ αλλάζει, μπορούμε καλύτερα

«Αυτά που συμβαίνουν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν κάνουν καλό σε κανέναν, ούτε στα ίδια τα κόμματα, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στο πολιτικό σύστημα. Μακάρι ένα από αυτά τα κόμματα να γίνει σοβαρό κόμμα αντιπολίτευσης. Μέχρι τότε παρακολουθούμε τις εξελίξεις και περιμένουμε». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στα δύο μεγαλύτερα αντιπολιτευτικά κόμματα.

Αναφερόμενος στον Νίκο Παππά, ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση για 5 ψέματα σχετικά με τον Προϋπολογισμό, είπε: «Όλα όσα αναφέραμε σχετικά με τον Προϋπολογισμό, βασίζονται πάνω σε πραγματικά στοιχεία και στις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και περνάνε μέσα από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Δεν έχει αξία να απαντήσουμε γιατί είναι σαν να λέμε ότι έξω δεν έχει σήμερα ήλιο. Έχει δικαίωμα ο καθένας να ερμηνεύει οτιδήποτε θέλει, όπως τον βολεύει, αλλά έρχεται η αλήθεια και τον διαψεύδει και αυτό φαίνεται από την ολοένα και μικρότερη εμπιστοσύνη που τους δείχνουν οι πολίτες. Δεν είναι τυχαία όσα βλέπουμε, πέφτουν οι ίδιοι σε παγίδες που στήσανε μόνοι τους».

Όσο για την κυβέρνηση, όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, «το αν θα πετύχουμε τον στόχο μας στις εκλογές του 2027, θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητά μας. Είναι στο χέρι μας. Ο δρόμος είναι ανηφορικός, θα τον διαβούμε και θα έρθει η στιγμή που θα αξιολογηθούμε αυστηρά από την κοινωνία».

Ερωτηθείς για το ΕΣΥ, είπε ότι «το προσωπικό του έχει αυξηθεί κατά 10%, αντίστοιχα έχουν αυξηθεί και οι απολαβές, αναλόγως με την ειδικότητα και άλλες ειδικές περιπτώσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αρκετά, προφανώς χρειάζονται περισσότερα. Γι’ αυτό στις επόμενες προσλήψεις την μερίδα του λέοντος την έχει ο τομέας της Υγείας. Το ΕΣΥ αλλάζει. Έχουν κάθε λόγο να ζητούν περισσότερο ειδικά οι άνθρωποι της Υγείας, πολλά έχουν ήδη υλοποιηθεί, αλλά πρέπει να υλοποιηθεί πλήρως το πρόγραμμά μας και αυτό θα κάνουμε».

Για το επίδομα μητρότητας των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει δώσει τη μεγαλύτερη -από κάθε άλλη κυβέρνηση μεταπολεμικά- στήριξη στην νέα, εργαζόμενη μητέρα. Το καθεστώς που διέπει τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς είναι διαφορετικό από τις άλλες εργαζόμενες. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία και τα αιτήματα, όμως αυτές δεν εξαιρέθηκαν, τα κριτήρια που δίνεται το επίδομα έχουν να κάνουν με τη σχέση εργασίας».

Σχετικά με δήλωση του γαλάζιου βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλου για υπουργούς, ότι «δεν μπορεί ο καθένας να νομίζει ότι έχει κατακτήσει το Έβερεστ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρχει τέτοιο ψήγμα (αλαζονείας) και είναι σημαντικό να το αναγνωρίζουμε, όπως έκανε ο βουλευτής της ΝΔ. Όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά, οι ατομικές συμπεριφορές είναι δεδομένο ότι κρίνονται μεμονωμένα, είμαστε άπαντες προσωρινοί και πρέπει να το έχουμε αυτό στο μυαλό μας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v