Εξώδικο Κασσελάκη για τη διαρροή του πόθεν έσχες, ζητά παραίτηση Σβίγκου

Ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. «Μόνο το δικό μου πόθεν έσχες διέρρευσε». Την παραίτηση της γραμματέα Ρ. Σβίγκου ζητά ο διευθυντής του, Μ. Καπνισάκης. Η αντίδραση Κουμουνδούρου.

Εξώδικο Κασσελάκη για τη διαρροή του πόθεν έσχες, ζητά παραίτηση Σβίγκου

Την παραίτηση της γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου ζητά η πλευρά Κασσελάκη μετά τη διαρροή του πόθεν έσχες του σε εφημερίδα (σ.σ. την Εφημερίδα των Συντακτών).

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή, δηλώνοντας ότι θα προσφύγει σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσει τόσο την ατομικότητά του “ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ” όσο και συνολικά το κόμμα. Στο εξώδικο μάλιστα επισημαίνει πως δεν διέρρευσε πόθεν έσχες άλλων υποψηφίων παρά μόνο το δικό του. Το εξώδικο εστάλη από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του κ. Κασσελάκη, Χαράλαμπο Πελέκη.

Νωρίτερα, ο διευθυντής του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, κατηγορεί αρμόδια στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και της διαφάνειας που, όπως λέει, υποτίθεται ότι προσβεύει το κόμμα.

Ειδικότερα, ο κ. Καπνισάκης δηλώνει:

"Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός ότι το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη, δημοσιοποιώντας πληροφορίες σχετικά με το πόθεν έσχες του. Αυτού του είδους η διαρροή, πέρα από την ηθική διάσταση, εγείρει σοβαρά ζητήματα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη διαφάνεια, αξίες που υποτίθεται ότι πρεσβεύει το κόμμα.

Απαιτούμε την άμεση παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, η οποία φέρει την κύρια ευθύνη για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων. Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάζεται πλέον να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του. Εξάλλου, το ότι η διαρροή έγινε την ίδια ημέρα με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συνιστά τυχαίο γεγονός ή απλή σύμπτωση

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε τη δήλωση πόθεν έσχες για τη χρήση μέχρι τις 24/9/2023 (ημερομηνία κτήσης της ιδιότητας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι κατέθεσαν ή θα καταθέσουν δηλώσεις για τη χρήση του έτους 2021, με δεδομένο ότι η σχετική πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες των επόμενων ετών, παραμένει ακόμη κλειστή για όλα τα υπόχρεα πρόσωπα.

Πρέπει, επίσης, να διευκρινισθεί ότι ο Τάιλερ Μακμπέθ, παρότι νομικά δεν ήταν υπόχρεος, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2023 δεν είχε ακόμη τελεσθεί ο γάμος του με τον Στέφανο Κασσελάκη, εντούτοις υπέβαλε και ο ίδιος αρχική δήλωση πόθεν έσχες. Εφόσον ζητηθεί από οποιονδήποτε έχοντα έννομο συμφέρον, θα προσκομισθεί με τον κίνδυνο βέβαια να διαρρεύσει κι αυτή παρανόμως.

Εν κατακλείδι και με δεδομένο ότι όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη είναι ακριβή, αληθή και πλήρως τεκμηριωμένα από πλήθος εγγράφων, θα συνιστούσαμε σε όσους "επένδυσαν" στο προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ περί πόθεν έσχες, να αλλάξουν γραμμή πλεύσης γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα..."

Πηγές Κουμουνδούρου: Κανένα ίχνος περί διαρροής 

Απάντηση στις κατηγορίες του Στέφανου Κασσελάκη περί διαρροής του πόθεν έσχες του δίνουν πηγές της Κουμουνδρούρου.

“Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και κανένα ίχνος περί διαρροής από το κόμμα προς οποιαδήποτε πλευρά. Η δημοσιοποίηση των εγγράφων θα γίνεται θεσμικά και συντεταγμένα μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος” αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Εστειλε πόθεν έσχες και ο Σ. Φάμελλος

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, μετά από αίτημα της Πολιτικής Γραμματείας ο Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε σήμερα το πόθεν έσχες του στο κόμμα (σ.σ. του οικονομικού έτους 2021 το οποίο είναι το τελευταίο που έχει κατατεθεί επίσημα, αλλά και και το αντίστοιχο για το 2023 για το οποίο η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει).

Κατά τους συνεργάτες του, η επίσημη κατάθεση υποψηφιότητας με όλα τα σχετικά έγγραφα και τις υπογραφές θα γίνει την Τετάρτη, όπως έχει προγραμματιστεί.

Στην Π.Γ., το αίτημα για παραίτηση της Ρ. Σβίγκου

Με την έναρξη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας το μεσημέρι, η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε και επισήμως την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου, λόγω της διαρροής του πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη: “Δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής το πόθεν έσχες αμελλητί, στην μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών”, τόνισε.

Επίσης, η κ. Τζάκρη ζήτησε ενημέρωση για τον χώρο που έχει βρεθεί προκειμένου να διεξαχθεί το συνέδριο, ενώ κατέθεσε την αντίδραση της “πλευράς Κασσελάκη” στη συμμετοχή της πλειοψηφίας των συνέδρων ηλεκτρονικά, με zoom.

"Πρέπει να αποφασίσουμε ότι το zoom θα επιτρέπεται μόνο λόγω ύπαρξης αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως”, είπε.

Σημειώνεται ότι πηγές της Κουμουνδούρου διαψεύδουν πως το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη διέρρευσε από στελέχη του κόμματος και, φυσικά, από την κ. Σβίγκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v