Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πάνω από 65.000 ψήφισαν έως τις 11.00

Το στοίχημα της συμμετοχής και της πολιτικής προέλευσης που θα έχουν οι νέες εισροές. Τι πρέπει να ξέρουν οι ψηφοφόροι για τον σημερινό πρώτο γύρο των εκλογών για τον νέο πρόεδρο του κόμματος. Τι δήλωσαν Ανδρουλάκης, Δούκας, Διαμαντοπούλου και Κατρίνης.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πάνω από 65.000 ψήφισαν έως τις 11.00

Η ανάγκη για “αλλαγή” που αναδεικνύουν οι πέντε υποψήφιοι για να γίνει το “άλμα του κόμματος” αναμετράται σήμερα με το μότο της σημερινής ηγεσίας περί “σταθερότητας - συνέχειας”.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7 το πρωί και η απάντηση αναμένεται να γίνει γνωστή απόψε, μετά τις 8 το βράδυ.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν “μάχη για τέσσερις”, δηλαδή για τους Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου και Χάρη Δούκα, σε αντίθεση με τις στοιχηματικές εταιρείες που αναδεικνύουν τους Ανδρουλάκη-Δούκα ως τα φαβορί για να περάσουν στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης δίνουν τη μάχη του καλύτερου δυνατού ποσοστού, ώστε μαζί με τους δύο, που θα αποκλειστούν σήμερα, να καταγράψουν ισχυρούς ρόλους “την επόμενη μέρα” και να επιχειρήσουν ισχυρή παρέμβαση για τον δεύτερο γύρο.

Το αποτέλεσμα θα κριθεί εν πολλοίς από τον αριθμό των ψηφοφόρων που θα προσέλθουν στις κάλπες: αν ξεπεράσουν κατά πολύ τους 270.000 των προηγούμενων προεδρικών εκλογών θα μεταφραστεί σε σημαντικές εισροές από τον ευρύτερο κεντροαριστερό και κεντροδεξιό χώρο, προκειμένου να στηριχτούν οι “εκλεκτοί” υποψήφιοί τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ώς τις 11:00 είχαν ψηφίσει  65.671 φίλοι και μέλη.

Η εκλογική διαδικασία:

  • Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 πμ και έχει προγραμματισθεί να κλείσουν στις 7 μμ, χωρίς να αποκλείεται παράταση εάν παρατηρηθούν “ουρές”.
  • Δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί άνω των 16 ετών που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα.
  • Οι ψηφοφόροι δεν είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα που είναι εγγεγραμμένοι στις εθνικές εκλογές. Μπορούν δηλαδή να ψηφίσουν οπουδήποτε επιθυμούν.
  • Ψηφίζουν όσοι είναι “μέλη” και όσοι δηλώσουν “φίλοι” καταβάλλοντας ως συνδρομή τρία ευρώ.
  • Δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής θα έχουν μόνο όσοι ψηφίσουν σήμερα, στον πρώτο γύρο.

Δούκας: Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε την ελπίδα

Ψήφισε στο Πνευματικό Κένρο του Δήμου Αθηναίων ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

«Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε την ελπίδα. Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον. Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν» δήλωσε.

Χθες Σάββατο ο ίδιος κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλου στα Χανιά. «Πρέπει να κάνουμε μια πολύ μεγάλη ανατροπή για την πολύ μεγάλη αλλαγή, για τη νέα αλλαγή. Πάμε δυνατά. Πάμε ενωτικά», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηνών.

Κατρίνης: Είμαι πολύ αισιόδοξος

Στον Πύργο της Ηλείας ψήφισε, γύρω στις 9 το πρωί, της Κυριακής 6 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δημοκρατικοί πολίτες σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή και την απόφασή τους, δίνουν σήμερα τη δύναμη στο κίνημά μας για να γίνει και πάλι μεγάλο και νικηφόρο.

Από την ελληνική επαρχία που χτυπά η καρδιά του ΠΑΣΟΚ, στέλνω μήνυμα νίκης και ελπίδας.

Διαμαντοπούλου: Ολοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον

Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, για να γίνει η μεγάλη, δημοκρατική παράταξη ξανά δύναμη αλλαγής και ανατροπής.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

«Πάμε κάλπες», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε η Άννα Διαμαντοπούλου στους πολίτες μόλις ψήφισε στις 10.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

«Μεγάλη μέρα σήμερα και ηλιόλουστη... Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Τα μέλη, οι φίλοι, οι πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με μία ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες», ανέφερε η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ανδρουλάκης: Σε μόλις δυόμιση χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού

Στο Δημαρχείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Σε μόλις δυόμιση χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού» είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v