Μαρινάκης: Είναι φοβερό πώς ανακάλυψαν κάποιοι ότι υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ

Για το μεταναστευτικό: «Δεν είμαστε σε ένα σημείο αυξημένης επικινδυνότητας ή ορατής αύξησης των ροών». Για το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος: «Κάθε φορά που θα υπάρχει ανάγκη στήριξης, εμείς θα το κάνουμε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είμαστε εκεί».

Μαρινάκης: Είναι φοβερό πώς ανακάλυψαν κάποιοι ότι υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ

Υποβαθμίζει η κυβέρνηση το ζήτημα που έχει προκύψει με τις ομαδικές ερωτήσεις γαλάζιων βουλευτών προς τους υπουργούς, με τελευταία αυτή χθες 8 μελών της Κ.Ο. της ΝΔ στους Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκη Κεραμέως.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Έχουν γίνει άλλες 6.200 ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ τα τελευταία 5,5 χρόνια και γίνεται συζήτηση για τις δύο τελευταίες. Αλίμονο αν ήταν πρόβλημα μια ερώτηση βουλευτών και δεδομένου του τρόπου που διαχρονικά λειτουργεί η ΚΟ της ΝΔ, είναι φοβερό πώς ανακάλυψαν κάποιοι ότι υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ. Όταν μάλιστα αυτοί που ρωτάνε, στηρίζουν την κυβέρνηση και κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

Βασικό καθήκον των βουλευτών είναι να προασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών, να απευθύνουν ερωτήματα στους υπουργούς, να πιέζουν την κυβέρνηση για γρηγορότερες κινήσεις. Να παρεμβαίνουν, να διεκδικούν περισσότερα, να συνδιαμορφώνουν αποφάσεις και καθήκον των υπουργών είναι να δίνουν λύσεις με βάση το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και τα δημοσιονομικά της χώρας. Η ΝΔ έχει αντέξει στο χρόνο γιατί σέβεται τους θεσμούς, τον ρόλο του βουλευτή και ο ίδιος ο βουλευτής σέβεται τον ρόλο τον οποίο υπηρετεί».

Για τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «στρέφουμε την προσοχή μας στην χονδρική τιμή του ρεύματος. Κάθε φορά που θα υπάρχει ανάγκη στήριξης, εμείς θα το κάνουμε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είμαστε εκεί».

Για το μεταναστευτικό, επισήμανε πως συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ, αλλά διευκρίνισε πως «δεν είμαστε σε ένα σημείο αυξημένης επικινδυνότητας ή ορατής αύξησης των ροών. Η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού, η πολιτική προστασίας των συνόρων, μας δείχνουν τον δρόμο. Προφανώς είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση».

Για την τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη σχετικά με τον σωφρονισμό των παιδιών με χειροδικία, ο κ. Μαρινάκης είπε:

«Δεν επιτρέπεται να χειροδικήσει κανένας σε κανέναν, πολύ περισσότερο αν είναι δάσκαλος. Προφανώς ο υπουργός χρησιμοποίησε αυτό το σχήμα για να καταδείξει την μεγάλη ευθύνη που έχουν οι γονείς σε αυτό που συμβαίνει. Δεδομένο είναι ότι το κράτος είναι παρόν. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε όμως πίσω από τα λόγια μας, υπάρχει και ευθύνη των γονέων. Θα αυστηροποιηθεί πολύ η παραμέληση των ανηλίκων. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στις λογικές της ράβδου, όμως πρέπει να είναι σύμμαχοι οι γονείς σε αυτήν την προσπάθεια και να μην δικαιολογούν τα παιδιά τους και να επιτίθενται στους δασκάλους».

Για την παρουσία του πρωθυπουργού στην προεκλογική εκδήλωση του Γιάννη Μπρατάκου για την προεδρία στο ΕΒΕΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε: «Ο πρωθυπουργός βρέθηκε σε μια προεκλογική εκδήλωση ενός ανθρώπου που ήταν στενός συνεργάτης του, υπάρχουν και ανθρώπινες σχέσεις και οι αξίες των ανθρώπων που αναδεικνύονται μέσα από αυτές τις διαδικασίες. Για το ποιος θα είναι επόμενος πρόεδρος του ΕΒΕΑ δεν θα ήθελα να κάνω πρόβλεψη από αυτή τη θέση».

Αναφορικά με την πυρκαγιά στην Κορινθία, ανέφερε ότι «κάθε χρόνο έχουμε και περισσότερους πυροσβέστες και επίγεια μέσα. Σαφώς χρειαζόμαστε περισσότερα. Έχουμε μια πολιτική πρόληψης που εφαρμόζουμε, υπάρχουν όμως και πυρκαγιές που ξεφεύγουν. Ο στόχος είναι χρόνο με το χρόνο οι πυρκαγιές που ξεφεύγουν να είναι όλο και λιγότερες. Προέχει η συνεχής βελτίωση και τα στοιχεία δείχνουν ότι βελτιώνεται η κατάσταση στη χώρα μας, παρά την κλιματολογική κρίση».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v