Οκτώ γαλάζιοι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση σε Γεωργιάδη-Κεραμέως

Μετά τους «11» για τα κόκκινα δάνεια, οκτώ βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση αναφορικά με την επέκταση της απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη.

Οκτώ γαλάζιοι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση σε Γεωργιάδη-Κεραμέως

Νέα ομαδική ερώτηση προς υπουργούς της κυβέρνησης καταθέτουν βουλευτές της ΝΔ. Μετά τους 11 και την ερώτησή τους προς τον Κωστή Χατζηδάκη για τα «κόκκινα δάνεια», πριν από λίγο 8 γαλάζιοι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, με θέμα «επέκταση απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη».

Την ερώτηση υπογράφουν οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Ιωάννης Ανδριανός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτριος Καλογερόπουλος, Γεώργιος Καρασμάνης, Ιωάννης Πασχαλίδης και Μιλτιάδης Χρυσομάλλης.

Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν από τους δύο υπουργούς:

α) ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των πρώην δικαιούχων του Ε.Κ.Α.Σ. και η προκαλούμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την απαλλαγή,

β) Ποιος είναι ο αριθμός των πιθανών συνταξιούχων δικαιούχων που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια με τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ. και ποια η πιθανή προκαλούμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την επέκταση και σε αυτούς της απαλλαγής από τη συμμετοχή, και

γ) αν προτίθενται να εισηγηθούν διάταξη νόμου με την οποία θα ρυθμίζεται η επέκταση του ευεργετήματος της απαλλαγής από τη συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, εκτός από τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ. και στους υπόλοιπους συνταξιούχους που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

* Δείτε την ερώτηση στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v