ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια να μείνουν εκτός… εμφυλίου οι βουλευτές

Σύσταση της Κουμουνδούρου στις Νομαρχιακές για τις ανακοινώσεις που εκδίδουν, άναψε πάλι τα αίματα. Ο Κ. Ζαχαριάδης παραπέμπει στο «Πειθαρχικό» τον Ευ. Αντώναρο. «Σιγά τα ωά» η απάντηση.

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια να μείνουν εκτός… εμφυλίου οι βουλευτές

Να μείνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μακριά από τον “εμφύλιο” που έχει ξεσπάσει στο κόμμα μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη και τις νέες προεδρικές εκλογές, συμφώνησαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη χθεσινή τους συνεδρίαση. 

Το μήνυμα ήταν “αφού δεν γίνεται να αποτραπούν οι οξύτατες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, τουλάχιστον ας λειτουργήσουμε συντεταγμένα εντός Βουλής”, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να κατέχει τον τίτλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. Νίκος Παππάς τόνισε χαρακτηριστικά πως πρέπει να αξιοποιείται κάθε βήμα, ακόμα και τα social media, ώστε να γίνονται γνωστές οι θέσεις του κόμματος, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να υποκαθιστά την κοινοβουλευτική δράση.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Χρήστος Γιαννούλης παραδέχθηκε εμμέσως το λάθος του να δηλώσει προχθές ότι εάν το συνέδριο ακυρώσει την καθαίρεση του κ. Κασσελάκη “κατεβαίνει ο διακόπτης”, λέγοντας ότι με τη φράση αυτή ήθελε να αναδείξει τη δύσκολη θέση στην οποία θα βρεθεί το κόμμα σε μία τέτοια περίπτωση. 

Email της Κουμουνδούρου στις Νομαρχιακές 

Αργά το βράδυ όμως το κλίμα οξύνθηκε εκ νέου σε κομματικό επίπεδο, καθώς η Κουμουνδούρου (Γραμματεία Οργανωτικού) έστειλε email στις Νομαρχιακές οργανώσεις να προσέχουν τι ανακοινώσεις κάνουν και να φροντίσουν ώστε αυτές να έχουν τέτοιο περιεχόμενο που “να συνάδει με τις επίσημες κομματικές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου”. 

Κατά το προειδοποιητικό email, μάλιστα, καλούνται οι Νομαρχιακές να διαγράψουν τις αναρτήσεις που έχουν ήδη κάνει δημοσιοποιώντας αποφάσεις τους. 

Κατά τις εκτιμήσεις της πλευράς Κασσελάκη αυτή η κίνηση έγινε εξαιτίας των ανακοινώσεων Νομαρχιακών οργανώσεων και συντονιστικών οργάνων κατά τις καθαίρεσης του πρώην προέδρου, οπότε, εκτός από “τιμωρητικό χαρακτήρα”, συνιστά αποτροπή έκδοσης νέων, σχετικών, ανακοινώσεων. 

Στελέχη της νέας πλειοψηφίας απαντούν ότι η εν λόγω “σύσταση” στις Νομαρχιακές γίνεται επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε επίσημη προεκλογική τροχιά από αύριο που αναμένεται να ανακοινώσει υποψηφιότητα ο Στέφανος Κασσελάκης. Υποστηρίζουν δε, ότι ανάλογη “σύσταση” έγινε και πέρυσι τον Σεπτέμβριο, εν όψει των τότε προεδρικών εκλογών. 

Άγρια κόντρα Αντώναρου-Ζαχαριάδη 

Η κατάσταση ξέφυγε, όταν ο Ευάγγελος Αντώναρος έκανε λόγο για “χουντικές αντιλήψεις”. 

Αμέσως, ο Κώστας Ζαχαριάδης παρέπεμψε, εμμέσως, τον κ. Αντώναρο στην Επιτροπή Δεοντολογίας, λέγοντας ότι τα περί “χουντικών αντιλήψεων” δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε μάλιστα όλους τους υποψηφίους προέδρους να πάρουν θέση, καθώς ο κ. Αντώναρος ανήκει στους υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Αντώναρου μέσω των social media: “Σιγά τα ωα! Ως τι με παραπέμπει ο κ. Ζαχαριάδης στο Συμβούλιο Δεοντολογίας; Ως μετακλητός σε γραφείο βουλευτή;”.

Και πρόσεθεσε: “Όσο για τον επιθετικό χαρακτηρισμό ‘χουντικός’ μάλλον δεν ξέρει τι σημαίνει – έχει το ελαφρυντικό της ηλικίας. Σημαίνει την αυταρχική επιβολή από πάνω τι θα δημοσιεύουν οι τοπικές οργανώσεις”.

Σημειώνεται ότι οι δυο τους δεν είναι βουλευτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v