Μαρινάκης: Δεν υπάρχει συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου

«Άγνοια για τις φήμες περί επιστροφής του Λευτέρη Αυγενάκη στην Κ.Ο. της ΝΔ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Τη φράση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει πως στη ΝΔ είμαστε όλοι καραμανλικοί», κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αλίμονο αν η ΝΔ και όσοι την έχουν υπηρετήσει διαχρονικά δεν ήμασταν συνεπείς και δεν υπηρετούσαμε την ιδρυτική διακήρυξη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Για τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και παλαιότερη κριτική τους στη σημερινή ΝΔ, επανέλαβε ότι «οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να λένε ό,τι θέλουν, δεν μπαίνουμε σε διαδικασία κρίσης των λεγομένων τους. Η ΝΔ προχωρά μπροστά, ανταποκρινόμενη στα πολύ καυτά ερωτήματα των πολιτών για την καθημερινότητά τους».

Αναφορικά με τις συνάξεις και τα γεύματα μεταξύ υπουργών και βουλευτών που έχουν πυκνώσει τελευταία, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «είναι κάτι που κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια ως κόμμα, δεν νομίζω ότι είναι κάτι κακό. Η ΝΔ είναι ανθεκτική γιατί έχει μάθει να συνομιλεί σε όλα τα πεδία, κυρίως στα όργανα. Δεν υπάρχει δράκος στο παραμύθι, μία είναι η ΝΔ, προχωράει μπροστά, στόχος είναι να υλοποιήσει το πρόγραμμά της, να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των πολιτών και να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα».

Για τις δαπάνες της Όλγας Κεφαλογιάννη για την ανακαίνιση του γραφείου της και για τα έξοδα του ταξιδιού της στην Ιαπωνία, απάντησε: «Θέμα για την υπουργό δεν υπάρχει, είναι δεδομένο ότι και οι ατομικές συμπεριφορές αξιολογούνται, αλλά και η πορεία ενός υπουργού κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Δεν είναι ίδια ζητήματα η ανακαίνιση με τα έξοδα του ταξιδιού. Στο πρώτο, θα πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη προσοχή όσον αφορά χρήματα Ελλήνων πολιτών, από αυτές τις θέσεις είμαστε όλοι προσωρινοί. Στο δεύτερο κονδύλι, είναι μια από τις δουλειές του υπουργού Τουρισμού να προβάλλει την Ελλάδα. Μέσα σε αυτή την προβολή υπάρχουν και κάποια δώρα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο θέμα».

Ο κ. Μαρινάκης αρνήθηκε ότι υπάρχει συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, θέμα που έθεσε σε συνέντευξή του ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Εξέφρασε την πάγια διαχρονική του θέση», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τα τρικάκια που έριξαν φοιτητές κατά της προέδρου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κυρίας Νικολαΐδου, μίλησε για «απόλυτη καταδίκη κάθε τέτοιας επίθεσης. Αυτοί οι άνθρωποι εκπροσωπούν τη χειρότερη μορφή φασισμού. Η κατάσταση στα πανεπιστήμια δεν είναι ίδια. Πλέον όταν ζητείται, επεμβαίνει η αστυνομία».

Σχετικά με τη φράση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου, ότι «οι μηχανοδηγοί των τρένων λένε ψέματα και πρέπει να υπηρετούμε την αλήθεια όλοι», ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Δεν μπορώ να ξέρω. Δεν σημαίνει ότι μια αιτίαση στην απεργία είναι αληθής ντε φάκτο. Οι υπουργοί οφείλουν να εξετάζουν τα αιτήματα των απεργών, μπορεί όμως κάποια από αυτά να έχουν ικανοποιηθεί. Ο καθ’ ύλην υπουργός γνωρίζει καλύτερα τα του αντικειμένου του».

Σε ερώτηση για το πολιτισμικό φεστιβάλ «Συνύπαρξη», που γίνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ντραγκ σόου και προβολή ταινίας pride, απάντησε: «Συμμερίζομαι απόλυτα τις αντιδράσεις που υπάρχουν. Μιλάμε για χορήγηση αιγίδας από έναν κρατικό φορέα, εν προκειμένω το υπουργείο Πολιτισμού. Δεν πρέπει να λαμβάνεται ανεξέλεγκτα. Το αίτημα δεν συνοδευόταν από το αναλυτικό πρόγραμμα, δεν ενέκρινε γνωρίζοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο αρμόδιος υπουργός. Στο εξής, όταν δίνεται η αιγίδα, θα πρέπει να υπάρχει εξαντλητικός έλεγχος».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε εξάλλου άγνοια για τις φήμες περί επιστροφής του Λευτέρη Αυγενάκη στην Κ.Ο. της ΝΔ.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε επίσης πως «κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Κρήτης, σε συνέχεια του πλαισίου κατανόησης, που υπεγράφη μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελληνικής Κυβέρνησης, περί αμοιβαίας ανάληψης δεσμεύσεων αναφορικά με το έργο. Με την τροπολογία ορίζονται οι αναγκαίες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβαίνει ο φορέας υλοποίησης του έργου, ενώ, επιπρόσθετα, ορίζονται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες θα ενεργοποιηθεί διαφορετικός του υφιστάμενου σήμερα, επιμερισμός του κόστους μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου - Κρήτης είναι ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό, καθώς θα συνδέσει την Κύπρο με το ηλεκτρικό σύστημα της Ευρώπης, διευκολύνοντας την ενεργειακή της μετάβαση και ταυτόχρονα θα προωθήσει τον στόχο της Ελλάδας να καταστεί διάδρομος μεταφοράς καθαρής ενέργειας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v